Detingudes dues dones a València que van entrar a robar en un pis amb els seus propietaris dins

Les presumptes autores van emprar el mètode de la relliscada per a accedir al domicili.

Publicitat

Agents de la Policia Nacional han detingut a València a dues dones, 18 i 24 anys, d’origen croat, com a presumptes autores d’un delicte de robatori amb força, després que suposadament accediren a l’interior d’un immoble del districte de Marítim emprant el mètode de la relliscada. Els policies els van intervindre un plàstic, una clau anglesa, un tornavís, un telèfon mòbil, calcetins i marcadors de paper.

Els habitants de l’habitatge es trobaven en el seu interior quan van ocórrer els fets, adonant-se les sospitoses i fugint del lloc sense arribar a sostraure res del domicili.

PublicitatRovira  

El pis tenia instal·lada una càmera de seguretat que va gravar l’instant en el qual les ara detingudes van accedir al pis, la qual cosa va facilitar que la Policia Nacional les localitzara poc després pels voltants i procedira a la seua detenció per un delicte de robatori amb força.

En el moment de la detenció, els policies els van intervindre instruments que solen emprar-se per a perpetrar aquest tipus de fets delictius, com un plàstic usat per a realitzar la relliscada, una clau anglesa, un tornavís, un telèfon mòbil, calcetins i marcadors de paper.

Els agents van comprovar la identitat de les presumptes autores i van esbrinar que a una d’elles també li constava una cerca i detenció per un Jutjat penal de València per un fet similar. Els policies, després de realitzar les investigacions oportunes, van poder imputar-li, a més, un altre robatori amb força perpetrat al juliol de 2018 en la localitat valenciana d’Alzira.

Modus operandi

El modus operandi emprat per les ara arrestades és quasi sempre el mateix: un parell de xiques joves, ben arreglades, entren en els edificis i criden insistentment als timbres dels telefonillos o habitatges, segons el cas, i quan en alguna casa no responen, intenten accedir al seu interior mitjançant el mètode de la relliscada.

Per a això es valen de diferents instruments, ja siguen trossos de botelles de plàstic, radiografies o llandes tallades, entre altres, que introdueixen entre el marc de la porta i el pany, aconseguint obrir-la en cas que no s’haja girat la clau.

Les detingudes, una d’elles amb antecedents policials, han passat a disposició judicial.

PublicitatJuega Limpio Orihuela