domingo, 21 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Detingudes 4 persones pel robatori mitjançant “microimpresing”

Els policies han recuperat joies que han pogut ser lliurades a la seua legítima propietària.

Els dos homes van fugir amb cotxe a gran velocitat i després de xocar amb uns bol·lards, van eixir corrent. Un d’ells va ser localitzat a dalt d’una teulada, l’altre a l’interior d’un bar.

Inici de les recerques per un mateix modus operandi

Les recerques es van iniciar el passat mes d’abril en detectar una sèrie de robatoris amb força en domicilis, amb la mateixa forma d’accedir als pisos, utilitzant clau falsa. El grup estaria format per dos homes i dues dones. Aquestes es dedicarien a observar pels portals i cridar als pisos per a verificar que no hi havia habitants en el seu interior, així com que serien les autores materials dels robatoris, mentre que els homes serien els encarregats de les vigilàncies. El grup utilitzava diversos vehicles de gamma mitjana, que canviaven freqüentment, i amb matrícula espanyola per a passar desapercebuts. Els agents van detectar un total de sis vehicles que usaven de manera intercalada.

El modus operandi utilitzat era per clau falsa amb el mètode conegut com a “microimpresing”, en la qual el principal membre de l’organització “fabricava” les claus, amb claus mestres o verges.

Arrestats a Paiporta

Els investigadors després de diverses vigilàncies i seguiments van detenir als quatre integrants del grup a Paiporta. En un primer moment els policies van arrestar a les dues dones que en l’escorcoll de seguretat els van localitzar gran quantitat de joies, així com làmines d’estany a l’interior d’uns bolígrafs utilitzades per a obrir els domicilis pel mètode de la “clau falsa”.

A continuació els investigadors van localitzar als dos homes a l’interior d’un dels cotxes utilitzats que per a evitar ser interceptats van tractar de fugir envestint a un vehicle policial i donant-se a la fugida. Durant la persecució van posar en risc la seua vida i la de les persones que es trobaven en la seua sortida, ja que circulaven en sentit contrari a gran velocitat fins que van xocar amb uns bol·lards, emprenent la fugida a peu. Finalment els agents van localitzar a un d’ells a l’interior d’un bar i a l’altre en la teulada d’un habitatge. Els agents van recuperar les joies que acabaven de sostraure i van poder ser lliurades a la seua legítima propietària.

En l’operació han intervingut agents de les brigades provincials de Policia Judicial i Seguretat Ciutadana de València que han comptat amb la col·laboració de les Policies Locals de Paiporta i Almenara.

Els detinguts, tres amb antecedents policials, han passat a disposició judicial.

Últimas noticias

Contenido relacionado