Detingudes tres persones per robatoris en una urbanització de Xàtiva

La venda dels efectes sostrets es realitzen a particulars evitant deixar registre de les mateixes en joieries i botigues de compravenda de segona mà.

Publicitat

La Guàrdia Civil dins dels serveis establits de manera permanent, en el marc del pla d’actuacions per a la prevenció de robatoris amb força en domicilis, ha detingut a tres homes, per la seua implicació en 55 delictes contra el patrimoni, d’una urbanització de la localitat de Xàtiva.

La Guàrdia Civil de Xàtiva inici una investigació, a fi de poder identificar i detindre a l’autor o autors dels fets delictius ocorreguts en estes poblacions.

PublicitatRovira  

Fruit de les gestions realitzades pels responsables del operatiu es va aconseguir esclarir aquests fets i conducta contra els presumptes autors.

En el marc de l’Operació que ha vingut a denominar-se “KOJAK”, per part de la Guàrdia Civil de Xàtiva, s’ha procedit a la desarticulació en esta localitat, d’un grup organitzat de tres joves, d’edats compreses entre els 19 i 21 anys tots ells espanyols, els quals haurien perpetrat des de l’any passat 2018 fins al present mes de setembre de 2019 un total de 55 fets delictius contra el patrimoni en una important i coneguda Urbanització del terme municipal de Xàtiva. Fets que estaven generant una considerable alarma social entre els habitants de la urbanització i de la pròpia localitat de Xátiva, arribant fins al punt, que en la citada urbanització els veïns s’havien organitzat i format en prevenció de robatoris, a causa de l’onada patida en aqueixes dates.

La completa desarticulació del grup es va produir després de la detenció en el matí del passat dia 27 de setembre actual, en la localitat de Xàtiva, del qual es considera pels investigadors dirigent del grup, el qual i malgrat la seua edat, únicament 21 anys, ja disposava de nombrosos antecedents per fets similars, fins i tot ja va ser detingut el passat 2015 com a part del grup criminal també desarticulat per la Guàrdia Civil, per fets ocorreguts en la mateixa urbanització.

La investigació s’inicia el mes d’abril passat actual en observar-se un increment de la comissió de determinats Robatoris amb Força en domicilis, focalitzats tots ells en la mateixa Urbanització. Després de llargues i àrdues labors d’investigació dutes a terme pels agents de la Guàrdia Civil, s’ha pogut establir que els fets.

Modus Operandi

Els autors dels fets, que es desplaçaven a peu fins a la Urbanització des de la localitat, per senderes de muntanya per a impedir ser detectats i que una vegada comesos, per aqueixes mateixes senderes, tornaven a la ciutat amb el botí, consistent majoritàriament en objectes perfectament transportables com són tot tipus de tecnologia, joies robes i diners.

Els fets es duien a terme majoritàriament en horari nocturn, si bé es perpetraven molts altres aprofitant l’absència dels seus habitants per a anar a treballar o portar els xiquets al col·legi.

Als detinguts, se’ls imputa en diferents graus de participació, 55 delictes contra el patrimoni, com són robatori amb força en les coses, usurpació d’habitatge i danys, així com pertinença a grup criminal. Cal destacar la dificultat que comporte la localització d’un dels autors ja que el mateix manca de domicili conegut vivint com a “okupa” en diferents habitatges de la localitat de Xàtiva.

Les diligències han passat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció nº3 de Xàtiva.

PublicitatJuega Limpio Orihuela