martes, 16 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Detingudes vuit persones per un delicte d’estafa i coacció

Els detinguts s’aprofitaven de la malaltia degenerativa de l’ancià, per a realitzar compres amb la targeta de la mata properes al milió d’euros durant anys.

La víctima ha sigut assetjada durant anys per aquesta banda organitzada que arribe a gastar-se en un dia 9.200 euros en un centre comercial de la província de València.

Des del passat mes de juliol de 2017, la Guàrdia Civil venia investigant un suposat delicte continuat d’un grup organitzat de vuit persones, alguns menors estaven estafant a una persona d’edat avançada mitjançant engany i amenaces, on autor o autors desconeguts acompanyaven a la mata obligant-la a realitzar compres amb la seua targeta bancària.
Per açò, es va iniciar l’operació “LUCKY ONES” per part de components de la Guàrdia Civil d’Aldaia, a fi de poder esclarir aquests fets que s’estaven cometent.
Fruit de les intenses recerques i de les perquisicions obtingudes pels agents, es va poder comprovar que es tractava de vuit persones cinc dones i dos homes amb edats compreses entre els 31 i 70 anys i residents en la localitat de Torrent.

Fase d’explotació i registre practicat
La fase d’explotació desenvolupada per la Guàrdia Civil de Cullera el passat dia 26 de juliol, se salde amb la detenció d’aquestes vuit persones, de nacionalitat espanyola i un d’ells romanesa, com a presumptes autors de delictes d’estafa, pertinença a grup organitzat i coaccions d’estat civil.
A aquestes persones en els registres efectuats en quatre domicilis de la localitat de Torrent, se’ls intervenen televisors, consoles, ordinadors i telèfons mòbils.

Modus operandi
Els detinguts s’aprofitaven de les circumstàncies de la mata en ser una persona major i amb una malaltia degenerativa, assetjaven a la mata amb trucades i missatges telefònics diàriament enganyant-li i esperant-li a l’eixida del seu domicili.
Els detinguts van arribar a estafar a la mata prop de 1000,000 euros.
Fins al moment i gràcies a les intenses recerques dutes a terme per la Guàrdia Civil en el marc d’aquest operatiu, s’han pogut comprovar l’estafa a aquesta persona que portava patint durant anys, esperant esclarir més fets a intervinguda que avancen les recerques.
Les diligències han passat a la disposició del Jutjat d’Instrucció núm. 3 de Torrent.

Últimas noticias

Contenido relacionado