Detingut a Alacant un jove buscat per França per apunyalar i deixar en coma un amic de la seua exparella

La víctima ajudava l'exnóvia a canviar-se de casa després d'un episodi de maltractaments.

Agents de la Policia Nacional han detingut a Alacant un jove de 24 anys buscat per les autoritats franceses per presumptament apunyalar i deixar en coma un amic de la seua exparella quan ajudava aquesta xica i la seua filla a canviar-se de domicili després de patir un episodi de maltractaments per part de l’exnòvio, segons ha informat la Comissaria en un comunicat.

El presumpte agressor, a qui se li atribueix un intent d’homicidi, va romandre amagat en una vivenda de la ciutat d’Alacant, propietat de la seua nova parella, a l’espera d’agafar un vol al seu país natal a Sud-amèrica. Aquest jove ja havia detingut dues vegades a Espanya per maltractaments en l’àmbit familiar.

El fugitiu estava reclamat des del passat mes d’agost per les autoritats franceses per estar presumptament implicat en eixa temptativa d’homicidi, que va ocórrer el dia 14 a Tarascó (França). Les autoritats franceses van emetre “d’urgència” un Orde Europeu de Detenció i Entrega per delictes contra les persones, quan es va determinar el lloc on s’amagava.

Els fets van tindre lloc quan una dona i la seua filla van haver d’abandonar el seu domicili, que compartien amb el presumpte atacant, en produir-se un altercat de maltractaments en l’àmbit familiar. La dona va demanar ajuda a un amic per a portar els seus utensilis a la nova vivenda.

Tots dos estaven descarregant el vehicle quan sobtadament va aparéixer la seua exparella qui, en veure que la dona es trobava en companyia d’un home, suposadament va apunyalar l’amic amb un arma blanca. Les lesions van ser de tal gravetat que va quedar estès en el sòl i actualment es troba en estat de coma ingressat en l’hospital de la localitat. En l’agressió també va ferir la dona en un braç quan va intentar repel·lir l’agressió de la seua exparella cap al seu amic.

Fruit de la cooperació policial internacional, es va esbrinar que aquesta persona podria estar amagada en la província d’Alacant, en l’interior del domicili de la seua actual parella sentimental, a l’espera d’agafar un vol al seu país natal amb la intenció d’escapolir-se del país per a eludir l’acció de la justícia.

Els agents van establir un dispositiu de vigilància en els voltants del domicili, durant diversos dies, orientats a la seua localització que va culminar aquest dimarts amb la seua detenció en la ciutat d’Alacant.

La intervenció va ser duta a terme per agents de la Brigada Provincial de Policia Judicial d’Alacant conjuntament amb la Brigada Provincial d’Informació. El detingut ha sigut posat a la disposició del Jutjat Central d’Instrucció en funcions de guàrdia de l’Audiència Nacional de Madrid.

CatalanSpanish