Detingut a l’Alcora per estafar més de 10.000 euros

El suposat autor es feia passar per empleat d'una coneguda empresa per a enganyar a les seues víctimes.

La Guàrdia Civil de l’Alcora ha detingut a un home de 41 anys acusat de dos delictes d’estafa bancària per valor de més de 10.000 euros a altres dos homes, als qui va enganyar fent-se passar per empleat d’una coneguda empresa.

L’ara detingut contactava per telèfon amb les seues víctimes i informava de la suposada caducitat de la seua llicència de suport de programari. Llavors sol·licitava les dades de les seues targetes de crèdit per a un pagament de 12 euros com a cost de la renovació.

Després d’estos fets els perjudicats van començar a rebre cobraments de diferents quantitats de diners, ascendint les mateixes a més de 10.000 euros.

L’origen del suposat frau parteix que l’estafador es val de tècniques d’enginyeria social, fent-se passar per personal d’una empresa de confiança i aconseguir mitjançant engany el control de les dades personals de les seues víctimes, així com la informació de comptes i contrasenyes bancàries.

La Guàrdia Civil va comprovar que la titularitat del compte on es rebien els ingressos de les suposades estafes no corresponien amb l’empresa indicada pels damnificats, esbrinant així la identitat i localització del suposat autor dels fets, un home de 41 anys que va ser detingut per la seua presumpta participació en dos delictes d’estafa bancària de 10.800 euros.

L’actuació va ser realitzada per efectius de la Guàrdia Civil de l’Alcora.

CatalanSpanish