Un detingut per la crema de nou contenidors i per l’incendi en un local d’oci a Borriana

El detingut va cremar nou contenidors i va provocar un incendi de grans dimensions en un local d'oci provocant un greu perill per als habitants dels pisos superiors.

La Guàrdia Civil ha detingut a un home, de 23 anys i veí de la localitat de Borriana, com a suposat autor d’un delicte d’incendi amb risc per a les persones, dotze delictes d’amenaces, nou delictes de danys i un delicte assetge.

La investigació per part de la Guàrdia Civil es va iniciar a principis de mes d’octubre del present any, quan una persona desconeguda va procedir a la crema de nou contenidors en esta localitat, causant danys de més de 8.790 euros, fet este que va causar una gran alarma social.

El dia 6 de Novembre de l’actual es va produir un incendi en un local d’oci situat en el baix d’un carrer cèntric de la localitat de Borriana, provocant amb això, una greu situació de risc per als habitants dels pisos superiors, que van ser evacuats, ocasionant importants danys generats en la infraestructura.

Després dels fets citats anteriorment i iniciar-se les corresponents gestions amb la finalitat d’esclarir els incendis produïts, es va poder determinar que tots eren provocats i que eren realitzats per la mateixa persona.

Per part dels Guàrdies Civils i després de laborioses gestions, es va procedir a prendre diferents declaracions atesta’ls i altres més tècniques, unides a informes tècnics per part d’especialistes en investigació d’incendis es va poder constatar l’autoria per part d’un home de la localitat en els incendis produïts.

Este en sentir-se voltat va abocar amenaces als usuaris del local, la majoria d’ells menors d’edat, utilitzant una aplicació de missatgeria i xarxes socials, arribant fins i tot a assetjar a un d’ells. Per tot això es va procedir a la seua detenció com a suposat autor de nou delictes de danys, dotze delictes d’amenaces i un d’assetjament.

Les diligències instruïdes juntament amb el detingut va ser posat a disposició Jutjat de 1a Instància i Instrucció número u de Vila-real.

L’actuació ha sigut realitzada per efectius de l’àrea d’investigació de la Guàrdia Civil de Borriana, intervenint l’Equip d’Especialistes del Departament d’Incendis del Laboratori de Criminalística de la 6a Zona de la Guàrdia Civil de València.

CatalanSpanish