Detingut a València a un home per denunciar un fals robatori

Agents de la Policia Nacional han detingut ahir a un quart de sis de la vesprada a València a un home de 44 anys, d’origen espanyol, com a presumpte autor dels delictes de simulació de delicte i estafa després de denunciar un atracament amb arma de foc en una joieria de Múrcia en el qual s’havien apoderat de tres maletins amb joies i un ordinador portàtil per un valor d’uns 260.000 euros.

Les recerques es van iniciar a la fi de juny en tenir coneixement els agents que un home havia denunciat un robatori amb arma de foc per part de tres persones a l’interior d’una joieria de Múrcia de tres maletins amb joies mentre aparcava el seu cotxe.

Durant les recerques, els policies van esbrinar que no s’hi havia comesa tal atracament sinó un furt, ja que uns homes havien accedit a l’interior de la joieria i s’havien apoderat dels maletins, després de pel que sembla distraure a la propietària d’aquesta.

La víctima en adonar-se de la sostracció dels maletins valorats en uns 260.000 euros, es va posar en contacte telefònic amb la companyia asseguradora per a adonar-se que els havien sostret després d’un atracament.

Com a conseqüència de les recerques, els agents van esbrinar que no havia sigut un atracament sinó un furt al descuit, per la qual cosa va ser detingut com a presumpte autor d’un delicte de simulació de delicte i estafa.

El detingut, sense antecedents policials, després de ser sentit en declaració va ser posat en llibertat, no sense abans ser advertit de l’obligació de comparéixer davant l’Autoritat Judicial quan para açò anara requerit.