Detingut un home de 61 anys per la crema d’una trentena de contenidors

Agents de la Policia Local d'Alacant han detingut durant la nit d'este diumenge a un home de 61 anys com a presumpte autor de les cremes d'una trentena de contenidors que s'han produït a la ciutat des de la nit del passat dijous.

L’home està acusat de provocar els prop de 30 incendis de contenidors de fem que s’han produït, des de dijous passat fins al dissabte, de manera simultània i progressiva a Alacant, als carrers Arquitecte Morell, Ronda de Melilla, Reyes CatólicosOscar Espla, Doctor Just, Carlet, San AgatángeloChurruca, Salamanca, Alona, Pintor Aparicio, Aguilera, Isabel la Catòlica, Salamanca, Pérez Medina i Arquitecte Guardiola, entre altres.

Els agents de la Policia Local van iniciar el divendres un operatiu de cerca i una investigació sobre aquestes cremes, ja que moltes es produïen de manera simultània i tot apuntava al fet que eren intencionades, va informar el consistori.

PublicitatAVL

L’Ajuntament ha anunciat aquest diumenge la detenció del supòsit responsable, que ha sigut sorprés in fraganti. Durant la passada nit, cap a les 22.25 hores, una veïna va alertar a la Policia perquè havia vist com una persona aquesta cremant un contenidor. La testimoni va facilitar la seua descripció i cap a on es dirigia.

Els agents del dispositiu de cerca especial que s’havia organitzat per a resoldre aquest cas van localitzar així al presumpte responsable dels incendis i el van detenir al carrer Castellar. Portava amb si un encenedor, fulles, cartons, i presentava una forta olor a fum.

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, juntament amb el regidor de Seguretat, José Ramón González, han manifestat la seua “satisfacció” per la detenció i han felicitat els agents policials per aconseguir localitzar-lo i “evitar així que fera més mal”.

La Policia Local no ha sigut l’única mobilitzada amb motiu de les cremes de contenidors. Els bombers del SPEIS han hagut de desplaçar-se durant aquest cap de setmana prop de trenta ocasions a diferents barris d’Alacant, amb dues dotacions i sis efectius cada vegada que s’ha produït un incendi de contenidor, per a controlar-los amb celeritat, extingir-los i evitar que es propagaren als vehicles que es troben aparcats en les zones contigües.

La Policia Local va traslladar a la Comissaria al detingut, un home de 61 anys d’edat i nacionalitat espanyola, per un presumpte delicte d’incendis provocats, que va ser informat dels motius de la seua detenció així com els drets que li assisteixen, i lloc a disposició judicial.

Esta publicació està disponible en : Valencià