Detingut un home buscat per la justícia alemanya

Tenia una ordre de detenció en vigor des d'octubre de l'any 2019 per la sostracció de la seua filla de set anys.

lloguers
PublicitatAVL

Agents de la Policia Nacional han detingut en els voltants d’un domicili d’Aldaia (València) a un home de trenta-un anys, d’origen espanyol, en tindre en vigor una ordre europea de detenció i lliurament (OEDE) per les autoritats alemanyes.

Les investigacions es van iniciar en tindre coneixement els agents que un home, d’origen espanyol, que podria estar vivint a València tenia en vigor des d’octubre de l’any 2019 una ordre europea de detenció i lliurament per Alemanya per un presumpte delicte de sostracció de menors.

PublicitatRovira  

Durant les investigacions, els policies van esbrinar que al juny de l’any 2018 la menor havia sigut entregada per la mare, que viu a Alemanya i té la custòdia, a l’àvia paterna perquè visitara a la família a Alemanya i posteriorment viatjar a Espanya per a estar amb el seu pare fins a la fi de les vacances d’estiu.

Una vegada arribada la data de lliurament de la menor a la seua mare, esta no va ser entregada, per la qual cosa a mitjan setembre la mare va viatjar a Gandia per a recollir a la seua filla, la qual cosa no li va ser permés ni per l’àvia ni pel seu pare, per la qual cosa la menor es troba a Espanya des d’agost de l’any 2018.

Continuant amb les investigacions, els agents van esbrinar que la menor acudia a un centre escolar d’Aldaia, per la qual cosa van establir un dispositiu de vigilància i en el transcurs del mateix van observar que el germà del sospitós era qui la portava al col·legi.

Els agents ho van identificar, així com van esbrinar que el pare de la menor es trobava en el seu domicili d’Aldaia, per la qual cosa es van dirigir al mateix que després de cridar al telèfon li van demanar que baixara al carrer amb la seua documentació.

Finalment, els policies ho van detenir per tindre en vigor una ordre europea de detenció i lliurament (OEDE) per les autoritats alemanyes, així com van esbrinar que a la menor li constava una ordre de protecció internacional, per la qual cosa va ser ingressada en un centre de menors.

El detingut ha passat a la disposició del Jutjat Central d’Instrucció número quatre de l’Audiència Nacional.

Publicitat