Detingut un home dues veces en 24 hores per cometre robatoris

Immediatament, s’inicie l’operació “BORX” per part de components de la Guàrdia Civil de Sueca, a fi de poder localitzar, identificar i detenir a l’autor o autors d’aquests fets delictius.
Fruit de les intenses gestions efectuades i dels dispositius realitzats per part dels agents encarregats del cas, s’ha pogut detenir a dos homes de 36 i 42 anys i de nacionalitat espanyola, com a presumptes autors de 30 delictes de robatori amb força i altres dues de robatori d’un vehicul.

Aquestes detencions es van realitzar en ser sorpresos “in fraganti” quan els autors es disposaven a utilitzar un vehicule sostret que amagaven a l’interior d’una nau de la localitat de Sueca.
Aquestes persones cercaven zones aïllades, dels voltants de la localitat de Sueca, prèviament estudiades, per a perpetrar els delictes, utilitzant la força per a fer-se amb els seus botins, dels quals es desfeien de manera quasi instantània venent-los a particulars i en diverses xerraries.

Per al trasllat dels objectes sostrets utilitzaven vehicles que prèviament havien sostret de les naus en les quals obstaculitzen a robar, així com se servien de terceres persones amb vehicle per a arreplegar els objectes sostrets i traslladar-los per a desfer-se d’ells.
S’han recuperat dos vehicles sostrets i utilitzats per a cometre aquests fets, així com en un registre practicat en un domicili s’han intervingut eines, peces de roba utilitzada per aquests en els robatoris i efectes procedents dels robatoris.

Cal destacar que un dels detinguts va tornar a ser detingut “in franganti” quan intentava cometre un robatori amb força a Sueca al cap de poques hores de quedar en llibertat per la primera detenció
En una altra operació diferent anomenada “TURQUE” la Guàrdia Civil de Xiva també va procedir a la detenció d’un home de 42 anys i d’origen espanyol implicat en 5 delictes de robatori amb força ocorreguts a Godelleta i Xiva.
Aquesta persona cometia els robatoris a la vesprada-nit en habitatges que estaven aïllades i sense habitants en el seu interior.

 

Una vegada situada i seleccionada l’habitatge s’assegurava que els propietaris no es trobaven en aquests domicilis, tallava les tanques metàl·liques perimetrals per a crear una via d’entrada i eixida i extraure fàcilment els objectes de majors dimensions, dipositant-los en una zona on quedaren ocults, per a posteriorment, tornar a la nit.

Les diligències instruïdes han sigut lliurades en els Jutjats de Primera Instància i Instrucció núm. 5 de Sueca i núm. 3 de Requena.

ValenciàEspañol