jueves, 18 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Detingut un home en el port de València que portava 82 tortugues mores

Agents de la Guàrdia Civil van comprovar que la persona portava aquestes tortugues en el maleter del seu vehicle en dues bosses de plàstic, no comptava amb la documentació que acreditara la procedència legal dels animals

Dins dels serveis establits per la Guàrdia Civil per a evitar la comercialització irregular d’animals arreplegats en el conveni (CITES) que regula el comerç d’espècies protegides, s’ha procedit a la confiscació de 82 tortugues mores (Testudo Graeca).
L’operatiu conjunt de control fiscal i antiterrorista s’inicie en passat 20 d’agost per components de la Guàrdia Civil de Fiscal de Sagunt i Guàrdia Civil de Fiscal de València, els agents van comprovar que en el desembarcament d’un dels vehicles del buc amb destinació Algèria en el port de València, un home portava en el seu maleter dues bosses de plàstic amb un total de 82 tortugues per a la seua comercialització.

Els agents van constatar que els espècimens pertanyien a una espècie protegida pel Reglament europeu que regula el comerç d’espècies protegides. (CITES), concretament (Testudo Graeca) arreplegat el va catalogar Espanyol d’Espècies Amenaçades en la categoria de vulnerables.

Gràcies a les recerques realitzades pels agents es va poder constatar que l’autor d’aquests fets era un home de 29 anys, doble nacionalitat francesa i algeriana que mancava de documentació acreditativa de la procedència legal dels animals i la seua tinença legal, així com el seu transport i entrada a Espanya.

Sobre la base d’aquest fet els agents de la Guàrdia Civil de València han procedit a la confiscació dels animals i la detenció d’aquesta persona per un delicte contra la flora i la fauna (334).

Les diligències instruïdes han sigut lliurades al Jutjat de Guàrdia de València.

Últimas noticias

Contenido relacionado