```
martes, 23 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Detingut un home com a presumpte autor de nou robatoris en domicilis

Van recuperar diverses joies que van ser lliurades als seus propietaris

Agents de la Policia Nacional han detingut en Xàtiva a dos homes de 22 i 60 anys, d’origen romanés i espanyol, respectivament, el més jove com a presumpte autor de nou robatoris en domicili de Xàtiva mitjançant el mètode de l’“escale” en el qual s’apoderava de diners i joies, i l’altre com a presumpte autor d’un delicte d’encobriment després de localitzar en el seu establiment comercial diverses joies venudes pel primer no complint els tràmits legals. Els agents van realitzar un registre domiciliari i una inspecció en el local on van intervenir diverses joies, una cartilla bancària, una caixa amb diversa eina, un telèfon mòbil i un ordinador portàtil.

Les recerques es van iniciar a la fi de juny en tenir coneixement els agents que en un domicili de Xàtiva s’havia produït un robatori amb força mitjançant el mètode de l’“escale” i s’havien apoderat d’unes 30 peces de joieria i uns 600 euros.

Durant les recerques, els policies van localitzar la venda de tres lots de joies en cases de compravenda d’or de Xàtiva que la víctima va reconéixer com de la seua propietat.

Continuant amb les recerques, els agents van localitzar altres cinc lots de joies que havien sigut venuts per un home en cases de compravenda d’or de Xàtiva i València i després de diverses comprovacions van esbrinar que eren propietat de dues dones que havien sigut víctimes d’un robatori amb força en els seus domicilis mitjançant l’escale al desembre i a l’agost de l’any passat.

Els agents van esbrinar que el sospitós, al costat d’un altre home que realitzava funcions de vigilància, havia comés un total de nou robatoris amb força en domicilis de Xàtiva mitjançant l’escale, per la qual cosa va ser detingut.

Com a conseqüència de les recerques, els policies van realitzar un registre domiciliari on van intervenir diverses joies, algunes de les quals van ser reconegudes per les víctimes i diversos efectes, així com una inspecció en un establiment comercial on van localitzar joies venudes per l’ara detingut, així com van esbrinar que el propietari les havia comprat sense complir els tràmits legals pel que va ser detingut com a presumpte autor d’un delicte d’encobriment.

Es continuen les recerques per al total esclariment dels fets.

Els detinguts, sense antecedents policials, un ha passat a disposició judicial, mentre l’altre després de ser sentit en declaració va ser posat en llibertat, no sense abans ser advertit de l’obligació de comparéixer davant l’Autoritat Judicial.

Últimas noticias

Contenido relacionado