20:02 - miércoles, 21 febrero 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Detingut un líder d’organització criminal que va simular la seua mort però va ser reconegut a València

Una recerca de la Policia Nacional, en col·laboració amb la Policia d’Hongria, ha permès detenir en aquest país al capdavanter d’una organització criminal dedicada al trànsit de vehicles que va simular la seua mort per a eludir el seu ingrés a la presó en el nostre país. El detingut va ser arrestat en 2014 -al costat d’altres 14 persones- quan dirigia un grup criminal especialitzat en la sostracció de vehicles d’alta gamma, havent-se iniciat llavors el procediment judicial corresponent pel qual va romandre diversos mesos a la presó preventiva. L’any 2016 el seu advocat va presentar un certificat de defunció expedit a Hongria gràcies al com quedaria extingida la seua responsabilitat penal, la qual cosa va despertar les sospites dels investigadors espanyols sobre l’autenticitat del document. Aquestes sospites es van confirmar després de ser reconegut a València per apropiar-se d’una embarcació de luxe que va llogar amb una carta d’identitat romanesa i un títol de patró d’embarcació falsificats.

“Ressuscitat” a València amb documents falsos

La recerca va començar l’any 2014 en el marc d’una operació contra el tràfic il·lícit de vehicles que va concloure amb la detenció de 14 persones, membres d’una organització assentada a Madrid i Múrcia que operava mitjançant estafes i apropiacions indegudes. Entre els arrestats es trobava el líder del grup, qui va ingressar a la presó preventiva durant diversos mesos per aquests fets. En 2016 i durant el procediment judicial, l’advocat va presentar una partida de defunció d’Hongria a nom del seu representat, per la qual cosa quedava extingida la seua responsabilitat penal.

Malgrat confirmar amb les autoritats hongareses que es tractava d’un document autèntic, els investigadors van dubtar de la veracitat dels fets. Aquestes sospites es van confirmar a la fi del passat any, després de reaparèixer el supòsit mort a València, en aquesta ocasió proveït d’uns documents falsos amb els quals es va apropiar d’una embarcació de luxe.

Gràcies als mecanismes de coordinació policial internacional es va esbrinar, a més, que era també responsable d’apropiar-se de forma fraudulenta de dos esportius de luxe –un a Madrid i un altre a Barcelona-, d’una autocaravana a Burgos i d’un cotxe de lloguer en la localitat de Lloret de Mar (Girona), vehicles que van ser recuperats per la Policia d’Hongria. En aquest moment es va activar una recerca conjunta amb les autoritats d’aqueix país que va culminar amb el seu arrest al costat d’altres dues persones.

La recerca va poder confirmar que el detingut havia emprat diverses identitats falses mentre va romandre a Espanya. A més s’han recuperat a Hongria diversos vehicles robats en el nostre país als quals ja havien alterat els seus principals elements identificatius.

Últimas noticias

Contenido relacionado