Detingut a Xeraco el sospitós d’incendiar la casa de la seua exparella a Albal

El sospitós de l’incendi i l’explosió de la casa de la seua exparella en el municipi d’Albal diumenge passat ha estat detingut este dimecres en la localitat de Xeraco per la Guàrdia Civil, acusat dels delictes d’incendi i trencament de l’ordre d’allunyament.

L’home, nascut en 1970, passarà a disposició judicial entre este dijous i el divendres, segons ha informat la Guàrdia Civil.

Des de dilluns passat la Guàrdia Civil buscava a este home per la seua suposada implicació en l’incendi i explosió que este diumenge destruïa el pis de la seua exparella, que en eixe moment estava fora, un succés que no causà ferits però si greus danys materials a l’edifici.

El succés va tenir lloc al voltant de les 16.45 hores en un edifici del carrer Séquia de Favara, d’Albal, on residia una dona víctima de violència masclista que en eixe moment no es trobava a casa, ni ella ni els seus fills, i alguns testimonis van afirmar haver vist a la seua exparella per la zona de la casa, per la qual cosa la Guàrdia Civil establia un dispositiu de recerca per trobar-ho.

El detingut té una causa oberta en el Jutjat d’Instrucció núm. 3 de Catarroja, amb competències en matèria de Violència sobre la Dona, i se li investiga per un delicte de maltractaments psíquics habituals, segons informà el Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJCV).

L’home va ser posat a disposició del jutjat el passat 28 de març per la celebració d’un judici ràpid que no arribà a celebrar-se perquè les parts van sol·licitar la pràctica de més diligencies. El jutjat les acordà i dictà una ordre de protecció, amb mesures civils i penals, i en estes últimes va imposar al supòsit maltractador una ordre d’allunyament.

Segons l’alcalde d’Albal, Ramon Marí, l’ara detingut ja trencà una ordre d’allunyament decretada després d’una denúncia interposada per la dona per violència domèstica, per la qual va ser arrestat fa un temps.

L’home va estar tres mesos contractat per l’Ajuntament i la dona és de la localitat, però estan separats i tenen dos fills en comú, un xic i una xica de 15 i 13 anys, respectivament.

CatalàEspañol