Detingut un empleat de l’Ajuntament per difondre dades de membres de meses electorals

A més del detingut, hi ha cinc persones investigades en el marc d'aquesta operació. Les investigacions s'han perllongat al llarg d'aquest mes, després de la difusió en nombrosos grups de WhatsApp d'aquest document

Agents de la Policia Nacional han detingut un treballador de l’Ajuntament de València com a presumpte autor d’un delicte de descobriment i revelació de secrets per difondre en grups de WhatsApp un document amb nom, cognoms, DNI, direcció i càrrec assignat de persones que formaven part de les meses electorals del 28 d’abril.

A més del detingut, hi ha cinc persones investigades en el marc d’aquesta operació. Les investigacions s’han perllongat al llarg d’aquest mes, després de la difusió en nombrosos grups de WhatsApp d’aquest document.

El propi consistori va denunciar la filtració realitzada des dels seus propis ordinadors al públic en general, la qual afectaria fins a 8.334 persones. Concretament, les actuacions denunciades consistien en l’apoderament, sense autorització, en perjuí dels afectats i del propi Ajuntament, de dades de caràcter personal registrades en els seus fitxers o suports informàtics i la seua posterior difusió.

La policia ha seguit la pista de totes aquestes difusions fins a donar amb el sospitós d’haver obtingut i donat a conéixer en primera instància aquestes dades personals de milers de ciutadans.

Publicitat