Detingut un empresari que tenia a cinc treballadors sense permís de treball

Agents de la Policia Nacional han detingut a un home de 54 anys, d'origen espanyol, com a presumpte autor d'un delicte contra el dret dels treballadors.

Publicitat

Agents de la Policia Nacional han detingut a un home de 54 anys, d’origen espanyol, com a presumpte autor d’un delicte contra el dret dels treballadors, en tindre treballant en la seua empresa a cinc persones que es trobaven en situació irregular a Espanya i sense permís de treball.

Les investigacions es van iniciar al setembre en tindre coneixement els agents, gràcies a una denúncia anònima, que en una empresa de transports valenciana pel que sembla estaven treballant diverses persones estrangeres en situació irregular.

PublicitatRovira  

Durant les investigacions, els policies van establir un dispositiu de vigilància en els voltants de l’empresa, i van observar un gran volum de persones treballant en esta, per la qual cosa a mitjan octubre van realitzar una inspecció conjunta amb el servei d’Inspecció de Treball.

Com a resultat d’aquesta, els agents van identificar a uns 20 empleats, entre els quals cinc eren d’origen argentí que mancaven de permís de treball i que es trobaven en situació irregular a Espanya.

Remuneracions econòmiques irrisòries

Continuant amb les investigacions, els policies van esbrinar que els treballadors pel que sembla no havien rebut cap remuneració econòmica pel treball realitzat i d’haver-la hagut era en quantitats irrisòries.

Els treballadors no havien negociat amb l’empresari cap mena de condició laboral, estant treballant en un període continue d’aprenentatge, prometent-los pel que sembla l’ocupador negociar les condicions laborals i econòmiques una vegada regularitzaren la seua situació a Espanya sabent la seua impossibilitat.

Els policies van esbrinar que les jornades de treball que realitzaven eren bastant extenses, amb el corresponent perill ja que el tipus de treball que exercien consistia en el repartiment de mercaderies en furgonetes.

Com a conseqüència de les investigacions, els agents van alliberar a les cinc víctimes de l’explotació laboral i van detindre a l’empresari com a presumpte autor d’un delicte contra el dret dels treballadors.

El detingut, amb antecedents policials, ha passat a disposició judicial.

PublicitatJuega Limpio Orihuela