Detingut un experimentat delinqüent dedicat a cometre estafes immobiliàries

També se li atribueix la presumpta autoria dels delictes de furt, usurpació d'estat civil, amenaces i maltractaments en àmbit familiar.

Publicitat

La Guàrdia Civil de la Regió de Múrcia ha desenvolupat l’operació ‘Egosi’, una investigació encaminada a esclarir una sèrie d’estafes relacionades amb arrendaments immobiliaris a Múrcia, que s’ha saldat amb la identificació, localització i detenció d’un veí de Ceutí com a presumpte autor dels fets. També se li atribueix la presumpta autoria dels delictes d’usurpació d’estat civil, furt, amenaces i maltractaments en àmbit familiar.

Les actuacions es van iniciar el mes de juliol passat, quan la Guàrdia Civil va iniciar una investigació per a esclarir una suposada estafa relacionada amb activitats immobiliàries denunciada en una caserna de la capital murciana.

PublicitatRovira  

En la denúncia, la suposada víctima va manifestar que, després d’observar en una coneguda pàgina web una oferta de lloguer d’un habitatge en la qual estava interessada, va contactar amb la persona que anunciava l’arrendament de l’immoble en la pedania murciana de Torreagüera. Després de diverses converses mitjançant missatgeria mòbil amb el responsable de l’anunci, tots dos van concertar una cita en la qual es va formalitzar la reserva del lloguer de l’habitatge amb el lliurament de gran quantitat d’efectiu, rebent en aqueix acte una còpia de claus de l’habitatge.

En eixe instant i davant un descuit de la víctima, l’estafador va abandonar el garatge comunitari de l’edifici, lloc on es va efectuar el pagament de la reserva, deixant a la víctima tancada en este, patint esta un atac d’ansietat pels fets esdevinguts. Poc després va comprovar que les claus que havia rebut no corresponien amb l’habitatge arrendat.

Efectius de Prevenció de Seguretat Ciutadana de la Benemèrita, després de comprovar la veracitat dels fets denunciats, van iniciar l’operació amb la finalitat de recaptar tots els indicis possibles per a esclarir els fets i detindre al seu autor.

Uns dies després d’iniciar la investigació, una altra persona va presentar una denúncia davant la Guàrdia Civil en la qual informava que un habitatge de la seua propietat estava sent oferida en lloguer en diversos portals d’internet sense la seua autorització.

Les primeres perquisicions practicades van permetre constatar que l’estafador immobiliari utilitzava un nom i altres dades identificatives falses per a evitar ser detectat. A més es va descobrir un vincle entre totes dues denúncies, ja que, pel que sembla, era l’inquilí de la segona denúncia el que oferia l’habitatge arrendat per a dur a terme la comissió de les diferents estafes.

En el transcurs de l’operació es van presentar diverses denúncies més d’estafes amb idèntic modus operandi, mateix número de telèfon de contacte i similar descripció física de l’autor que en el primer cas investigat.

Fruit de la investigació, els guàrdies civils van aconseguir identificar al presumpte autor d’esta sèrie d’estafes immobiliàries i van iniciar un dispositiu de cerca sobre el sospitós, la qual cosa va permetre descobrir que havia fugit fora de la regió, possiblement fins a Castelló, on resideixen uns familiars.

Les sospites dels investigadors van confirmar quan es va detectar que el sospitós havia comés, presumptament, una nova estafa en la localitat castellonenca de Segorbe. En este cas es tractava d’un reintegrament de gran quantitat d’efectiu d’un caixer amb una targeta bancària obtinguda de forma il·lícita. També s’investiga la seua vinculació amb la sostracció de nombroses joies i la seua posterior comercialització, així com un altre delicte d’amenaces cap a la seua mare i el seu germà en la citada localitat castellonenca.

Durant el desenvolupament del dispositiu de cerca, els investigadors van esbrinar que al sospitós també se li buscava per la comissió recentment d’uns fets relacionats amb violència de gènere contra la seua exparella, per la qual cosa es va estrényer el cércol de cerca en els llocs que solia freqüentar i en els quals poguera residir.

Durant els últims dies, un d’estos dispositius va donar els seus fruits quan els guàrdies civils van localitzar al sospitós a Ceutí (Múrcia), que va ser detingut com a presumpte autor dels delictes d’estafa, furt, usurpació d’estat civil, amenaces i maltractaments en àmbit familiar.

Fins al moment, l’anàlisi de la informació obtinguda durant la investigació ha permés esclarir una desena de fets delictius, encara que no es descarta la vinculació de l’ara arrestat en la comissió de més delictes.

El detingut –espanyol, de 40 anys, veí de Ceutí i amb antecedents per delictes similars– i les diligències instruïdes han sigut posats a la disposició de les autoritats judicials competents.

PublicitatJuega Limpio Orihuela