Detingut un funcionari d’un ajuntament, ja jubilat, i un enginyer tècnic per un delicte continuat de suborn

El funcionari, arquitecte tècnic, aprofitava la seua condició per a derivar a alguns administrats a l'enginyer tècnic industrial a canvi d'una contraprestació per part d'aquest últim

Agents de la Policia Nacional han detingut a dos homes de 51 i 64 anys, d’origen espanyol, com a presumptes autors d’un delicte continuat de suborn i a un d’ells a més d’un delicte de negociacions prohibides a funcionaris públics. Un dels arrestats, funcionari d’un ajuntament valencià aprofitava la seua condició per a derivar als administrats a l’altre detingut, enginyer tècnic industrial, a canvi d’una contraprestació.

Les investigacions es van iniciar a l’abril del passat any en tindre coneixement els policies d’unes possibles irregularitats en la concessió de llicències administratives per part d’un funcionari d’un ajuntament valencià que estaria en conveniència amb una altra persona.

Els investigadors van esbrinar la identitat dels dos sospitosos, així com que el funcionari de l’ajuntament es tractava d’un arquitecte tècnic, en aquests moments jubilat, que hauria derivat cap als serveis de l’enginyer industrial a algunes de les persones que acudien a l’oficina municipal per a tramitar les llicències de concessió del permís per a la instal·lació de terrasses, pel que sembla amb la premissa que si no realitzaven els projectes amb aquest, les llicències no serien aprovades, fet que provocava que alguns administrats se sentiren en certa manera amb l’obligació de contractar amb aquest enginyer.

Els investigadors van esbrinar que en almenys una ocasió, el propi funcionari de l’ajuntament hauria realitzat el projecte si bé havia sigut signat per l’enginyer tècnic industrial.

Per aquesta labor el funcionari hauria rebut una contraprestació per aquesta “mediació” per part de l’enginyer tècnic industrial consistent en un 50% de la quantitat per la realització dels diferents projectes.

Com a conseqüència de les investigacions els policies estimen que la quantitat entregada per l’enginyer tècnic industrial al funcionari durant l’any 2011 i finals del 2015 ascendiria a uns 50.000 €.

Finalment els agents després de localitzar als sospitosos van ser detinguts com a presumptes autors un delicte continuat de suborn i a més al funcionari com a presumpte autor d’un delicte de negociacions prohibides a funcionaris públics.

Els detinguts, sense antecedents policials, han sigut posats en llibertat després de prendre’ls declaració, no sense abans ser advertits de l’obligació de comparéixer davant l’autoritat judicial quan per a això foren requerits.

ValenciàEspañol