Detingut un grup de lladres que robaven a cases de persones majors a la Vall d’Uixó, Xilxes i Onda

Estaven dedicats a cometre robatoris amb violència en domicilis a persones especialment vulnerables per la seua edat en localitats de la Plana Baixa

La Guàrdia Civil ha detingut a cinc persones com a suposades autores de robatoris amb violència en tres domicilis de persones especialment vulnerables per la seua avançada edat, comesos en les localitats de la Vall D’Uixó, Xilxes i Onda. En el marc de la mateixa investigació una altra persona ha sigut detinguda per tinença il·lícita d’armes i encobriment.

Este servei es va iniciar el passat dia 07 de desembre després de la comissió d’un robatori amb violència en un habitatge de la població d’Onda per tres homes, després de trucar a la porta, es van abalançar sobre la víctima octogenària quan els va franquejar l’entrada tirant-la al sòl i immobilitzant-la un d’ells, mentre els altres dos autors registraven l’habitatge i sostreien diners, joies i un telèfon mòbil.

Pocs dies després, el dia 13 de desembre, es va cometre un segon fet delictiu de característiques similars al primer en la població de Xilxes, resultant en esta ocasió la víctima, també d’avançada edat, amb lesions en el rostre. Els autors van sostraure en esta ocasió un joier amb el seu contingut i una bossa de dona.

També en la localitat de Vall d’Uixó, es va cometre un fet similar als dos anteriors, sent la víctima un home septuagenari al qual els presumptes autors, després d’agredir-li, li van sostraure un cordó d’or valorat en uns 5.000 euros.

El grup d’investigadors de la Guàrdia Civil van traçar un pla d’actuació sobre les diferents línies de treball que es van plantejar per a atallar l’activitat d’un grup molt perillós que es dedicaven a cometre robatoris amb violència sobre víctimes especialment vulnerables per la seua edat.

Prompte es van començar a veure els fruits de les perquisicions quan es va aconseguir identificar a tots els partícips, començant pels presumptes autors materials dels fets i pels quals els ajudaven en els seus desplaçaments a les diferents localitats, finalitzant pel lloc on després venien els productes dels seus delictes.

Quan es va tindre localitzat el lloc on venien les joies sostretes es va procedir a informar puntualment els òrgans judicials i de fiscalia competents, els qui van impulsar el procediment decretant sengles actuacions d’entrada i registre en una joieria i un domicili de la Vall d’Uixo, resultant intervingudes diferents peces l’origen lícit de les quals no es va poder justificar, així com intervenint tres revòlvers i munició de diferents calibres, la tinença dels quals era il·legal, alguns amb la numeració esborrada.

Com a resultat de la investigació es van poder esclarir els següents fets:

  • Robatori amb violència i intimidació comés durant el mes de novembre de 2020 en Vall D´Uixó, la víctima del qual és un home de 73 anys, on li van sostraure un cordó d’or valorat en uns 5000 euros.
  • Robatori amb violència i intimidació comés el 7 de desembre de 2020 a Onda, a un matrimoni d’avançada edat, on van sostraure dos aliances, un anell, un telèfon mòbil i diners en efectiu.
  • Robatori amb violència i intimidació comés el dia 13 de desembre de 2020 a Xilxes, a una dona d’avançada edat, on van sostraure una bossa i un joier.

La investigació duta a terme ha sigut dirigida pel Jutjat d’Instrucció núm. 2 de Nules, on es van presentar els detinguts, ordenant-se per esta autoritat judicial l’ingrés a la presó de dos d’ells.CatalanSpanish