Detingut un home a València que s’anunciava com a metge en diverses pàgines web

S'anunciava com a doctor especialitzat en diverses disciplines en dos hospitals de València i una clínica privada.

Agents de la Policia Nacional han detingut a València a un home de 44 anys, d’origen cubà, com a presumpte autor d’un delicte d’estafa, després de pel que sembla anunciar-se en diverses pàgines web com a doctor especialitzat en diferents àrees, com a farmacologia, cardiologia o prova de l’esforç.

Les investigacions es van iniciar en tindre coneixement els agents a través d’un Jutjat d’Instrucció de València d’un presumpte delicte d’intrusisme professional comesa per un home, el qual s’anunciava com a doctor especialitzat en dos hospitals de València i en una clínica privada.

Durant les investigacions, els policies van comprovar que aquesta persona s’anunciava com a especialista de diferents disciplines, en tres pàgines web, a més de presentar referents del seu currículum com a experiència professional i ser llicenciat per una universitat de València.

Com a conseqüència de les investigacions, els agents van esbrinar que el sospitós no havia cursat cap carrera universitària a Espanya ja que no existia cap expedient ni acadèmic ni personal amb el seu nom en aquesta universitat. Tampoc havia realitzat cap tramitació d’expedient d’homologació de titulació oficial, ni títol oficial universitari a Espanya, ni títol estranger d’especialista en Ciències de la Salut, obtingut en un Estat no membre de la Unió Europea.

Finalment, amb totes les dades recaptades i sense poder localitzar a cap pacient per a determinar la possibilitat de la tipificació dels actes realitzats com a intrusisme professional, en exercir tractant a pacients, els agents ho van detindre únicament com a presumpte autor d’un delicte d’estafa.

El detingut, amb antecedents policials, després de ser sentit en declaració va ser posat en llibertat, no sense abans ser advertit de l’obligació de comparéixer davant l’Autoritat Judicial quan per a això fóra requerit.

ValenciàEspañol