Detingut un home per set furts en l’aeroport de Manises

Es feia passar per passatger per passar desapercebut i sostreure al descuit a la resta de passatgers a la zona d'arribades i d'eixides

Agents de la Policia Nacional han detingut en l’aeroport de Manises a un home de 49 anys, d’origen montenegrí, com a presumpte autor de set delictes de furt i el trencament d’una ordre d’allunyament de prohibició d’acostar-se als aeroports nacionals. El modus operandi utilitzat per realitzar els furts era fer-se passar per un passatger més. En la majoria de les ocasions els furts els realitzava a ciutadans estrangers i s’apoderava de documentacions, joies, dispositius electrònics i diners, entre altres efectes personals.

Les recerques es van iniciar a l’abril en tenir coneixement els policies d’una sèrie de furts al descuit en l’aeroport de Manises, en la majoria dels casos a ciutadans estrangers, en els quals s’apoderaven dels seus efectes de valor al descuit.

Durant les recerques els agents van esbrinar que l’autor es feia passar per un passatger més, ja que anava amb una maleta i ben vestit per passar desapercebut.

Continuant amb les recerques, els policies van establir un dispositiu de vigilància que va finalitzar el diumenge quan els agents van observar al sospitós en actitud nerviosa a la zona d’arribades, que en sentir-se descobert va tractar de soltar-se i anar-se’n de l’aeroport en un taxi que va ser interceptat ràpidament per una patrulla policial, per la qual cosa el van detenir com a presumpte autor de diversos delictes de furt.

Els agents van comprovar que tenia en vigor una ordre d’allunyament sobre els aeroports nacionals des del 15 d’abril, per la qual cosa també va ser detingut per trencament de mesura cautelar.

Com a conseqüència de les recerques, els agents van esbrinar que l’ara detingut era el presumpte autor de, almenys set furts al descuit comesos en l’aeroport de Manises entre febrer i abril d’aquest any.

El detingut, amb nombrosos antecedents policials, ha passat a disposició judicial.