Detingut un home que usava el DNI d’un amic per tindre una ordre de detenció

Després de comprovar els antecedents d'aquesta persona, van esbrinar que presumptament estava ocultant la seua identitat per a evitar la seua detenció.

Agents de la Guàrdia Civil han detingut a Albatera (Alacant) a un home de 37 anys que pel que sembla usava el DNI d’un amic perquè tenia una ordre de detenció i va ser sorprés a més en possessió de tres grams de cocaïna i conduint sense tindre en vigor el permís. Està acusat d’un presumpte delicte d’usurpació de l’estat civil, un delicte de tràfic de drogues i una requisitòria judicial.

Els fets van ocórrer quan guàrdia civils de la Unitat de Seguretat Ciutadana de Torrevieja (USECIC) realitzaven un dispositiu en el terme municipal Albatera i van procedir a indentificar a un conductor que portava un gos xicotet entre les seues cames, segons han detallat les forces de seguretat.

En demanar-li la documentació i mostrar el sospitós el seu suposat DNI, un dels guàrdies civils destinats en l’aeroport, expert en l’anàlisi de documentació, es va adonar que la foto i la persona a identificar, encara que similars, no eren iguals. No obstant això, malgrat aquesta diferència, l’home sí que va poder manifestar amb exactitud totes les dades de filiació reflectits en el document.

Com aquest home es podria haver aprés de memòria aquestes dades, els agents van decidir realitzar un escorcoll de les seues pertinences, en el qual van trobar ocult un altre DNI que pel que sembla sí que és el seu, ja que la foto coincidia plenament amb la persona que tenien davant.

Després de comprovar els antecedents d’aquesta persona, van esbrinar que presumptament estava ocultant la seua identitat per a evitar la seua detenció en constar-li una requisitòria judicial en vigor de cerca, detenció i personació emesa pel Jutjat d’Instrucció núm. 2 d’Orihuela (Alacant), així com una pèrdua de vigència de permís de conduir.

Però els suposats delictes no van acabar després de conéixer la seua identitat. Durant la inspecció del vehicle van trobar 25.820 euros en bitllets de 20 embolicats en tres paquets de film transparent, ocults en doble fons darrere de la part embuatada de la carrosseria del cotxe, que es va desprendre en ser manipulada per un dels agents.

Preguntat per l’origen de tal quantitat de diners, no va poder acreditar la seua lícita procedència, per la qual cosa va ser intervingut. També li van ser intervingudes dues bossetes amb tres grams de cocaïna i dos telèfons mòbils.

Aquest home va acabar detingut com a presumpte autor de tres delictes: usurpació de l’estat civil per usar el DNI de, segons ell, el seu amic; un delicte de tràfic de drogues; i un altre delicte contra la seguretat viària, per mancar de vigència el permís de conduir; als quals cal sumar la requisitòria judicial.

A més, se li va proposar per a sanció per desobeir l’estat d’alarma, al no poder justificar el seu desplaçament, i per incomplir el reglament general de circulació per portar al gos solt a l’interior del vehicle.