Detingut un intern del CIE de València per robar en cases de camp d’Elx i Santa Pola

El detingut, de nacionalitat albanesa, va ser localitzat en el CIE de València on està a l'espera de ser expulsat d'Espanya per situació irregular.

Agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil han detingut, en el transcurs d’una investigació conjunta, a un home, que va ser localitzat en el Centre d’Internament d’Estrangers de València, com a presumpte autor de fins a 84 robatoris amb força en cases de camp i habitatges de les localitats d’Elx i Santa Pola.

El detingut, de nacionalitat albanesa, va ser localitzat en el CIE de València on està a l’espera de ser expulsat d’Espanya per situació irregular. Segons han informat la Policia i la Guàrdia Civil, les investigacions van començar a la fi de l’any 2018 després de diverses denúncies de robatoris en habitatges, on el ‘modus operandi’ de tots ells era molt similar.

Els assaltants triaven primerament els seus objectius entre les cases de camp de les diferents partides de les localitats d’Elx i Santa Pola. Una vegada triades els habitatges i triat el moment oportú per a assaltar-les, saltaven les tanques perimetrals dels immobles, fracturaven les reixes de protecció i, finalment, accedien als habitatges després de fracturar les finestres. Una vegada a l’interior del domicili, sostreien principalment diners, joies, rellotges i altres objectes de valor.

En tindre lloc en demarcacions tant de la Policia Nacional com de la Guàrdia Civil, investigadors de tots dos cossos van conjuminar els seus esforços per a tractar d’identificar i detindre als presumptes culpables.

Es va establir així un dispositiu especial reforçat amb patrulles uniformades i de paisà en les zones on principalment succeïen els robatoris. En aquest dispositiu de prevenció es buscaven persones no residents en el lloc i moviments de vehicles estranys per les zones afectades.

Durant aqueix període de temps, els policies van anar recaptant indicis i prenent declaracions a possibles testimonis per a esbrinar el modus operandi i voltar així l’entorn del presumpte autor.

En el transcurs de la investigació es va recuperar un vehicle sense plaques de matrícula sospitós d’haver estat implicat en els robatoris en les diferents demarcacions. La Brigada de Policia Científica de la Policia Nacional es va encarregar de la inspecció ocular tècnic policial del vehicle revelant l’estudi diversos indicis d’ADN del presumpte autor dels fets.

La coordinació entre la Brigada de Policia Judicial, el Grup Operatiu d’Estrangers, tots dos de la Comissaria de la Policia Nacional d’Elx i el Grup d’Investigació de la Guàrdia Civil del Lloc Principal de Santa Pola, va permetre la identificació del presumpte responsable dels fets.

Finalment aquesta persona, de nacionalitat albanesa i 53 anys, va ser localitzada en el CIE de València, en estar intern per tindre pendent una expulsió de territori espanyol. Gràcies a aquesta detenció es van poder esclarir un total de 84 robatoris.

El detingut va quedar ingressat en el CIE a l’espera de la decisió judicial de la causa penal que entén el Jutjat d’Instrucció Número Tres d’Elx, i està prevista la seua expulsió de territori nacional durant el mes.

CatalàEspañol