Detingut un pare que va deixar sol al seu fill de 33 mesos

Una veïna observà al menor plorant amb mig cos fora d'una finestra d'un quart pis

Agents de la Policia Nacional van detinir ahir a la vesprada a València a un home de 39 anys, d’origen italià, com a presumpte autor d’un delicte d’abandó de menor d’edat, després de pel que sembla anar-se’n amb la seua dona a prendre café i deixar al seu fill de 2 anys i nou mesos sol a l’apartament, mentre estaven de vacances a València. La mare no va ser detinguda perquè es fes càrrec del seu fill.

Els fets van ocórrer ahir a la vesprada, quan els agents que realitzaven labors de prevenció van ser alertats per la Sala del 091 perquè es dirigiren a un domicili del districte de Centre de València, on pel que sembla un menor d’entre dos i tres anys estava apuntat a la finestra d’un quart pis, espantat, plorant i cridant als seus pares, amb el consegüent perill de caure al carrer.

Immediatament, els policies es van dirigir al lloc on van observar a diversos veïns apuntats en les balconades, al mateix temps que assenyalaven un edifici, i a una dona que els feia senyals perquè pujaren fins al quart pis.

Una vegada allí, els agents van esbrinar que moments abans una veïna havia sentit plorar i cridar a un xiquet, per la qual cosa en apuntar-se a la seua balconada va observar a un menor amb mig cos fora, plorant i cridant als seus pares, per la qual cosa s’havia dirigit a l’habitatge on va cridar en reiterades ocasions a la porta no obtenint contestació.

Els policies en observar el suposat perill que el menor pogués caure, van accedir a l’interior de l’habitatge i van veure al menor plorant i espantat al costat d’unes cadires que es trobaven baix una finestra, agafant-lo ràpidament en braços per tranquil·litzar-lo.

Transcorreguts uns 20 minuts es van presentar els pares, que van manifestar que en haver-se quedat el seu fill adormit, havien aprofitat per a baixar a prendre un café, sense precisar el temps que havien estat fora.

Finalment, els policies després de realitzar diverses comprovacions van detenir al pare com a presumpte autor d’un delicte d’abandó de menor d’edat, i no van detenir a la mare perquè es fes càrrec del menor, ja que es trobaven de vacances a València i no tenien a ningú.

El detingut, sense antecedents policials, després de ser sentit en declaració va ser posat en llibertat, no sense abans ser advertit de l’obligació de comparéixer davant l’Autoritat Judicial quan para això anés requerit.