Tres detinguts per assaltar habitatges residencials a la Vega Baixa

Els detinguts utilitzaven un cotxe de gran cilindrada per a desplaçar-se al qual canviaven les matrícules habitualment. Els agents els atribueixen fins a dotze delictes de robatori amb força en interior d’habitatge, quatre delictes de falsificació de placa de matrícula, un delicte de tinença il·lícita d’armes i un delicte de pertinença a grup criminal. Dos dels detinguts ja han ingressat a la presó.

La Guàrdia Civil d’Almoradí va detectar, durant els últims mesos, un considerable increment dels delictes de robatori amb força en habitatges, en concret en urbanitzacions de RojalesBenijófar i Algorfa.

Els agents, segons ha detallat l’institut armat este divendres, van iniciar una investigació que va apuntar al fet que es tractava d’un suposat grup criminal especialitzat en esta mena de robatoris. Pel que sembla, els detinguts es desplaçaven en un vehicle de gran cilindrada al qual canviaven les plaques de matrícula (tenien fins a quatre numeracions diferents), per a intentar evadir l’acció policial.

Els presumptes autors es reunien en un garatge d’Orihuela Costa on ocultaven el cotxe i es canviaven de roba per a cometre els diferents robatoris, sempre en horari de vesprada i nit i emprant robes fosques i elements de disfressa i ocultació.

A més, es comunicaven entre ells amb ‘walkie-talkies’ i arribaven a cometre presumptament diversos robatoris en una sola nit. Els efectes que sostreien era principalment joies i diners, encara que també material informàtic com a ordinadors portàtils i telèfons mòbils.

Una vegada identificats i localitzats els supòsits integrants del grup, els agents de l’Àrea d’Investigació i de l’Equip de Policia Judicial d’Almoradí van procedir a la seua detenció el passat 12 de novembre i a la pràctica dels registres dels seus domicilis (dos habitatges a Torrevieja i un domicili i un garatge comunitari en Orihuela Costa). En ells s’han trobat molts dels efectes sostrets en els diferents robatoris.

En el registre del cotxe utilitzat es va trobar una arma curta Astra Falcon, de foc real, calibre 9mm curt, i carregada amb cinc cartutxos.

Als detinguts, dos albanesos de 39 anys i una espanyola de 29. Ja han passat a la disposició de l’Autoritat Judicial, que ha decretat l’ingrés a la presó provisional dels dos homes, a l’espera de judici.

ValenciàEspañol