Detinguts dos homes que es dedicaven a enganyar a comerciants mitjançant el “furt màgic”

  • Intenten canviar grans quantitats de diners mentre entretenien al dependent.
  • Es van emportar 250 euros en una perruqueria.

Agents de la Policia Nacional han detingut a València a dos homes de 27 i 38 anys, tots dos d’origen romanés, com a presumptes autors d’un delicte de furt, després de sostreure 250 euros en una perruqueria, pel mètode del “furt màgic”.

La recerca va començar en tenir coneixement els agents que un empleat d’una perruqueria de Trànsits havia estat víctima d’un engany per part d’un home en canviar-li 500 euros en bitllets de cinc euros, per uns altres de major quantia, al que l’empleat havia accedit. La víctima s’adonà de l’engany en tornar a explicar els bitllets i adonar-se que no hi havia la quantitat que li havia lliurat l’home, però aquest ja se n’havia anat del local.

Durant les recerques els policies van esbrinar que els sospitosos havien intentat el mateix engany en altres comerços del centre de València sense aconseguir-ho, per la qual cosa es va establir un dispositiu per a la localització dels sospitosos.
Els agents els van localitzar en els voltants de la plaça de l’Ajuntament quan un d’ells entrava en un vehicle que conduïa l’altre, per la qual cosa van ser interceptats i posteriorment detinguts com a presumptes autors d’un delicte de furt.

L’engany

La modalitat del “furt màgic” consisteix que una persona sol·licita a un empleat d’un comerç o banc, li canvie un bitllet o varios de poca quantia, per uns altres de major quantia i quan la víctima accedeix, l’autor amb gran habilitat distreu part dels diners lliurats com a canvi, produint-li a la víctima el perjudici dels bitllets que l’autor s’ha quedat.
Els detinguts, amb antecedents policials, han passat a disposició judicial.