23:03 - lunes, 4 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Detinguts dos homes per simular ser operaris d’una companyia de llum i realitzar compres “en línia”.

Les recerques es van iniciar en tenir coneixement els agents que a una dona li havien realitzat diverses operacions no autoritzades amb les seues respectives targetes de dèbit i crèdit, que ascendien a uns 2.000 euros.

Durant les recerques, els agents van esbrinar que el dia un de març al voltant de les dotze del migdia, dos joves es van presentar en el domicili de la dona, la qual es trobava sola i van aconseguir accedir a l’interior dient-li que eren operaris de la companyia de la llum.

Continuant amb les recerques, els policies van esbrinar que els sospitosos haurien enganyat a la dona fent-li creure que anaven a fer-li una devolució de 200 euros, ja que hi havia hagut uns desfasaments en les factures pel que necessitaven les seues targetes bancàries.

Els agents van esbrinar que els ara detinguts van realitzar compres “en línia” utilitzant la numeració de les targetes per un import d’uns 2.000 euros.

Com a conseqüència de les recerques, els agents van detenir als sospitosos com a presumptes autors d’un delicte d’estafa.

En aquesta ocasió els ara arrestats amb l’excusa de voler retornar-li diners cobrats de més per la companyia, van aconseguir esbrinar les dades de les targetes bancàries de la víctima per a posteriorment efectuar multitud de compres “en línia”.

Modalitat d’estafa “operaris de companyies de llum”

Aquest tipus delictiu sol ser utilitzat per persones amb especial coneixement sobre el sector de les hidroelèctriques i companyies de gas, tant en mà d’obra com en el canvi de companyies, atés que són treballadors del sector o ex emprats. Per açò aconsegueixen accedir als habitatges de les víctimes, es guanyen la confiança d’aquestes, ja que fins i tot de vegades aporten dades totalment fefaents de les seues factures.

En aquesta ocasió els autors amb l’excusa de voler retornar-li diners cobrats de més per la companyia, es fan amb les dades de les targetes bancàries de la víctima per a posteriorment efectuar multitud de compres “en línia” que es poden efectuar des d’un ordinador o un telèfon mòbil.

Els detinguts, amb antecedents policials, després de ser sentits en declaració van ser posats en llibertat, no sense abans ser advertits de l’obligació de comparéixer davant l’Autoritat Judicial quan para açò anaren requerits.

Últimas noticias

Contenido relacionado