Detinguts dos joves per realitzar grafitis en vagons de Renfe

Els danys ocasionats en els combois podria estar al voltant dels 4.000 euros per vagó

Agents de la Policia Nacional han detingut la nit d’ahir a València a dos joves de 27 i 29 anys, com a presumptes autors del delicte de danys, després de ser sorpresos per un vigilant de seguretat de Renfe, realitzant grafitis en els vagons del comboi de trens. També se’ls imputen els danys produïts la nit anterior en un altre comboi amb pintades d’uns 26 metres. Els agents van intervindre 34 pots d’esprais en el maleter del cotxe en el qual fugien.

Els fets es van produir al voltant de les onze de la nit d’ahir quan els agents que realitzaven labors de prevenció, van ser comissionats per la Sala del 091, perquè es dirigiren al carrer Pianista Amparo Iturbi de València, a l’altura del mur que limita les vies ferroviàries, ja que el servei de seguretat informava que dues persones havien sigut sorpreses realitzant grafitis i fugien en aquesta adreça.

Els agents es van dirigir immediatament al lloc on i després d’entrevistar-se amb el vigilant de seguretat van esbrinar que moments abans dos joves havien sigut sorpresos quan realitzaven grafitis en els vagons del comboi, fugint aquests del lloc. Els policies van observar que les pintades estaven recents encara, ja que la pintura estava fresca i feia olor, amb una extensió d’uns 18 metres.
Mentre la patrulla s’entrevistava amb el vigilant, altres agents van localitzar en el costat contrari del carrer Pianista Amparo Iturbi un vehicle amb dos joves, els quals encaixaven amb les característiques aportades pel vigilant i tots dos portaven les seues mans i roba tacades de pintura, per la qual cosa van ser identificats i els van intervindre cinc bosses amb 34 pots d’esprais de pintura, de l’interior del vehicle.

També van esbrinar que la nit anterior van ser sorpresos, presumptament, els mateixos joves realitzant grafitis en un altre comboi, al qual li havien pintat uns 26 metres.

Finalment i després de realitzar les comprovacions oportunes van ser detinguts com a presumptes autors de dos delictes de danys, ja que la reparació dels danys ocasionats en els combois podria estar al voltant dels 4.000 euros per vagó.

Els detinguts, un amb antecedents policials, han sigut posats en llibertat després de ser escoltats en declaració, no sense abans ser advertits de l’obligació de comparéixer davant l’autoritat judicial quan per a això foren requerits.

CatalanSpanish