Detinguts els gestors de iDental per intentar muntar una altra macroestafa

Agents de la UDEF han detingut a deu persones vinculades amb l'estafa de les clíniques dentals de iDental acusades de pretendre orquestrar un altre entramat semblant per a repetir la macroestafa que solament a la Comunitat Valenciana va implicar a unes 200.000 persones, han informat fonts de la recerca.

macroestafa

Agents de la UDEF han detingut a deu persones vinculades amb l’estafa de les clíniques dentals de iDental acusades de pretendre orquestrar un altre entramat semblant per a repetir la macroestafa que solament a la Comunitat Valenciana va implicar a unes 200.000 persones, han informat fonts de la recerca.

Avui s’estan realitzant registres a Madrid i a Alacant i s’ha procedit el bloqueig i embargament preventiu de propietats immobiliàries i de productes financers dels investigats en més de 33 entitats financeres nacionals i internacionals.

Entre els detinguts està Luis Sans, que va ser conseller delegat de iDental, i que, segons els investigadors, pretenia reproduir a través de testaferros una nova xarxa anomenada Instituts Odontológics, amb 27 centres repartits per Espanya.

La Policia ha actuat per ordre del jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata, que investiga la suposada estafa de iDental, que va tancar les seues 24 centres -cinc d’ells a la Comunitat Valenciana- i va deixar a desenes de milers de perjudicats.

Segons ha explicat en un comunicat la Policia, l’operació pretén evitar que en el grup Instituts Odontológics es repetisquen els mateixos delictes i no perjudicar ni interrompre l’atenció als pacients.

Als deu detinguts se’ls investiga per delictes d’estafa continuada, apropiació indeguda, falsedat documental, administració fraudulenta, blanqueig de capitals i alçament de béns.

Publicitat