Detinguts nou grafiters que pintaven trens per tota Espanya

Els arrestats formen part d'un grup de caràcter itinerant que actuava de forma reiterada en les províncies de Madrid, Salamanca, Valladolid, Segòvia, Àvila, León, Murcia, València i Astúries

Fotografia d'arxiu de grafits pintats en vagons de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana. EFE/Arxiu

La Policia Nacional ha detingut a nou grafiters per cometre 105 delictes de danys valorats en 420.000 euros en realitzar pintades en trens en vint-i-un localitats de tota Espanya, algunes d’elles en la província de València.

Sis dels grafiters han sigut arrestats en la zona nord de Madrid i els altres a Zamora, Segòvia i Salamanca, informa la Direcció general de la Policia.

Els arrestats formen part d’un grup de caràcter itinerant que actuava de forma reiterada en les províncies de Madrid, Salamanca, Valladolid, Segòvia, Àvila, León, Murcia, València i Astúries.

Abans de realitzar les pintades estudiaven la zona per si comptava amb personal de seguretat o amb dispositius tècnics de vigilància i ocultaven els seus rostres amb capells i bufandes per a dificultar la seua identificació.

La recerca va començar el passat mes de gener i després d’analitzar les signatures dels grafits els agents van constatar que el grup era el responsable de fins a 105 accions.

El grup tenia un clar repartiment de tasques a l’hora de realitzar les pintades de tal forma que varis d’ells formaven part d’una filera per a distribuir-se al llarg de tot el comboi, uns altres vigilaven i uns altres gravaven l’acció per a distribuir-la posteriorment per les xarxes socials.

La Policia Nacional adverteix que les pintades suposen una enorme despesa per a les operadores dels trens en haver de substituir el material danyat i pels mètodes tan agressius que s’apliquen per a la seua neteja.

En la recerca han col·laborat agents de les policies locals de Collado Villalba (Madrid) i de Salamanca.

Publicitat