Detinguts per abandonar una boa de Madagascar en un carrer de L’Eliana

La Guàrdia Civil ha detingut una dona i un home de 36 anys per presumptament abandonar una serp boa de Madagascar en un carrer de L'Eliana, procedent d'un criador de Barcelona.

Publicitat

La Guàrdia Civil ha detingut una dona i un home de 36 anys per presumptament abandonar una serp boa de Madagascar en un carrer de L’Eliana, procedent d’un criador de Barcelona.

Després de rebre l’avís de la troballa, els agents del Servici de Protecció a la Naturalesa (Seprona) van escanejar el rèptil mitjançant un lector de microxip que va donar resultat positiu, informa l’institut armat en un comunicat.

PublicitatRovira  

Es tracta d’una serp Boa de Madagascar, inclosa en l’annex a del reglament que regula a Europa el ‘Conveni CITES’ (Convenció sobre el Comerç Internacional d’Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestres), amb el que posseeix la màxima protecció.

El exemplar no tenia denúncies de desaparició ni estava registrat en les bases de dades, encara que l’autoritat CITES va confirmar que el criador resideix a Barcelona.

Per a localitzar-ho, els investigadors van seguir la línia de traçabilitat de la serp, amb telefonades i declaracions de testimonis fins a donar amb ell.

El criador va manifestar que la boa estava a càrrec d’un familiar resident a L’Eliana durant dia de la seua troballa. Finalment van ser detinguts una dona i un home, de nacionalitat espanyola, com a presumptes responsables. Les diligències han passat a la Fiscalia Provincial de València.

PublicitatJuega Limpio Orihuela