Detinguts per segrestar i colpejar durant 12 hores un altre per a robar-li a Xàbia

Els fets van succeir el passat 26 de juliol del 2019 quan dos individus presumptament van segrestar sota amenaça a un home espanyol de 61 anys.

Agents de la Guàrdia Civil han detingut dos homes acusats de segrestar i colpejar durant 12 hores un altre, en una casa situada en una finca semi abandonada de Xàbia (Alacant), en la qual suposadament van agredir la víctima a la qual van causar múltiples lesions com una fractura de peroné i una cremada en l’esquena feta amb una planxa.

Als dos detinguts, dos homes de nacionalitat marroquina de 41 i 24, se’ls considera presumptes autors d’un delicte de segrest, dos robatoris amb violència i intimidació –ja que es van portar diners i el cotxe de la víctima– i un delicte de lesions greus.

Els fets van succeir el passat 26 de juliol del 2019 quan dos individus presumptament van segrestar sota amenaça a un home espanyol de 61 anys, a Xàbia, al que van retindre en l’interior d’una vivenda desconeguda per espai d’unes 12 hores.

Durant el temps que va durar el segrest, els autors presumptament van colpejar este home “incessantment”, i li van causar nombroses contusions i hematomes de consideració greu, la fractura del peroné de la cama esquerra i cremades amb una planxa en l’esquena.

Quan es van marxar, es van portar 16.000 euros en metàl·lic i el vehicle propietat de la víctima. Els agents de l’Equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Xàbia van començar una investigació, centrada en la seua fase inicial a esbrinar el lloc exacte on havien ocorregut els fets, per si algun dels dos autors tornava a ella.

A pesar de les poques indicacions que la víctima va poder aportar als agents, es va aconseguir situar la vivenda en una finca semi abandonada, als afores de la localitat de Xàbia. Els agents van establir pels voltants un important dispositiu de vigilància, que va culminar amb la detenció del principal sospitós.

Dins de la vivenda van trobar diferents efectes procedents d’altres robatoris amb violència i intimidació, com tres ordinadors valorats en 23.000 euros; un vehicle; 700 euros en metàl·lic; dues televisions valorades en 800 euros i una videoconsola valorada en 300.

Després d’esta primera detenció, encara quedava la del segon, que romania en parador ignorat fins a la setmana passada. Gràcies a l’obtenció de diferents informacions, els agents van poder situar al sospitós en la província de Madrid, concretament en la presó de Madrid V, en la qual estava complint condemna per diverses requisitòries judicials per fets similars als investigats.

Els agents es van esperar al seu trasllat a la presó d’Alacant II per a acudir fins allí i imputar-li els mateixos delictes que al seu company. L’autoritat judicial ha decretat l’ingrés i permanència a la presó dels dos detinguts com a presumptes autors dels delictes de segrest, lesions greus i robatori amb violència i intimidació.

" "
CatalanSpanish