Detinguts dos presumptes yihadistes en una operaciò policial a Alaquàs

La Policia Nacional ha detingut este matí a dos presumptes yihadistes en una operació que se està desenvolupant en les províncies de València i d'Alacant.

yihadistes
La Policia Nacional ha detingut este matí a dos presumptes yihadistes en una operació que se està desenvolupant en les províncies de València i d’Alacant.
La operació policial contra una presumpta cèl·lula jihadista se està duent a terme a les localitats d’Alaquàs, a l’Horta Sud, i a Cocentaina, al Comtat i segons aquestes fonts els dos homes serien de nacionalitat siriana i tindrien 55 i 58 anys respectivament.

Pel que sembla, els detinguts estan acusats de difondre propaganda yihadista a través de les xarxes socials i havien mostrat un greu canvi de radicalització, per la qual cosa serien importants adoctrinadores de l’Estat Islàmic (ISIS) i Al-Qaeda.

A Alaquàs, la Policia Nacional ha mantingut tallada des de les 6 del matí tota l’avinguda del País Valencià i han entrat en un edifici per a registrar el domicili d’un dels arrestats. L’individu estava dormint quan va ser sorprés.

Operació Policial Avinguda del Pais Valencià en Alaquàs
De moment hi ha un detingut a Alaquàs i un altre al municipi de Cocentaina. No es descarten noves detencions al llarg del matí.
Els presumptes yihadistes detinguts s’enfronten a delictes de col·laboració, adoctrinament i enaltiment del terrorisme. Segons fonts de la recerca, els detinguts mostraven missatges violentes i d’incitació a l’odi en els perfils que tenien en les seues xarxes socials.

L’operació està sent possible gràcies a la col·laboració entre els agents de la PoliciaNacional, la Brigada Provincial d’Informació de València i la Brigada Local d’Informació de Torrent. Està supervisada pel Jutjat Central d’Instrucció Nº 1 i la Fiscalia de l’Audiència Nacional.

Publicitat