Un de cada deu xiquets no realitza de forma regular els tres menjars principals del dia

La labor de Creu Roja Espanyola i Creu Roja Joventut, a través d'un enfocament integral per a combatre diferents escenaris d'exclusió, aconsegueix a més de 5.400 xiquets i xiquetes anualment a la Comunitat Valenciana.

PublicitatAVL

La infància és el col·lectiu que més ha acusat la precarització social generada per la crisi econòmica. Creu Roja Espanyola fa anys que reforça els seus programes d’Infància en dificultat social a través d’un enfocament integral, que aconsegueix a més de 5.400 xiquets i xiquetes anualment a la Comunitat Valenciana. Per a millorar aquesta intervenció, contribuir al disseny de polítiques d’atenció a la infància i dotar al col·lectiu de majors oportunitats per al futur, l’organització ha elaborat el Butlletí de Vulnerabilitat Social sobre Infància a la Comunitat Valenciana.

L’estudi analitza la percepció de xics i xiques de 8 a 14 anys atesos a través del programa de Promoció de l’èxit escolar de Creu Roja Joventut. Entre altres dificultats, l’Informe presentat aquest matí a València, exposa que el 39,7% dels menors no pot pagar el menjador escolar, 10 punts per sobre de la mostra estatal (29%). Un de cada deu xiquets i xiquetes (9,1%) no realitza de forma regular alguna, dels tres menjars principals del dia (desdejuni, menjar i sopar). A més, el 25,3% berenar habitualment en un local de Creu Roja Espanyola, xifra molt superior a la mitjana nacional (el 16%).
En la província de Castelló, Creu Roja compta amb 188 persones voluntàries que participen en projectes d’infància. El passat any es van repartir més de 15.500 berenars en les 19 assemblees locals i comarcals de Creu Roja en les diferents comarques.

PublicitatRovira  

Es van repartir 1.338 béns a menors, des de Creu Roja Joventut, entre els quals destaca 577 lots de material escolar, 442 joguets i prop de 300 peces d’abrigar i vestuari escolar. La resta de prestacions es refereix a beques de menjador, excursions com a activitat extraescolar o quotes de l’AMPA.

Aquest tipus d’ajudes es van gestionar per part de Creu Roja Joventut a través de projectes d’infància, que treballen amb xiquets i xiquetes d’entre 6 i 16 anys. Al que cal afegir les ajudes, que des d’Intervenció Social es presten a famílies, amb beus i menors de 6 anys.