martes, 16 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Milers de devots peregrinaran a peu de nit des de desenes de localitats per a veure a la Mare de Déu

Milers de devots de la Mare de Déu dels Desemparats peregrinaran en la matinada del dissabte al diumenge des de diferents localitats valencianes cap a la Basílica de la Mare de Déu de València per a participar en els actes organitzats amb motiu de la festa de la seua patrona.

Així, des de la localitat de Benifaió ha sigut organitzat per quinzè any consecutiu una peregrinació a peu a la Basílica de la Mare de Déu, distant a més de 24 quilòmetres, en la qual participaran més de 300 persones que eixiran des de l’església de Sant Pere Apòstol aquest dissabte, a les 21 hores.

Igualment, de Paterna partiran més de 3.000 persones a les 3 hores de la matinada del dissabte des de l’avinguda Vicente Mortes, procedents de la mateixa localitat i també des de Benimàmet, Bétera, Burjassot, Massamagrell, Manises, Quart de Poblet i des de Gandia o Sueca.

El recorregut, de tres hores de durada i organitzat per l’Associació d’Amics del Camí de la Mare de Déu dels Desemparats de Paterna, començarà després del desdejuni amb xocolata a càrrec de l’organització.

En arribar a València, acompanyats en tot moment per la Banda de Tambors i Cornetes del barri de la Coma, participaran en una missa en la Basílica a les 6 de la matinada, organitzada per la mateixa associació, segons ha indicat el seu president, Jesús Fernández, que assegura que, durant el trajecte, “portem set cotxes de suport i mai han hagut de ser utilitzats per cap devot, malgrat també venir xiquets i persones majors”.

Igual que en anteriors peregrinacions, després de la missa els membres de l’entitat oferiran a la Verge al pelegrí més jove, que sol ser un bebè. En aquesta ocasió es tracta de tres bebès, José Márquez Taló, d’un mes i Joan Ruiz Gómez i Vega Herrero Peinado, de set mesos.

Igualment, organitzaran peregrinacions des de Alaquás, Albalat del Sorells, Albuixec, Foios, Massalfassar, Museros, Pobla de Farnals, Rafelbunyol, Riba-roja de Túria, Torrent, Vilamarxant, Vinalesa i Xirivella, entre altres.

Així, a Riba-roja de Túria, els devots de la Mare de Déu dels Desemparats, als quals s’uniran pelegrins de les localitats veïnes realitzaran, com cada any, el recorregut a peu. En aquest cas, partiran a les dotze de la nit després de rebre la benedicció del pelegrí en la plaça de l’església.

Peregrinació de Canals, “73 quilòmetres a peu”

Entre els recorreguts més llargs fins a la Basílica de la Verge figura el que van realitzar els pelegrins de Canals, que des de fa 25 anys peregrina a València per a honrar a la seua patrona cada segon diumenge de Pasqua. Així, 300 persones van recórrer, el passat mes d’abril, durant quasi 15 hores els 73 quilòmetres que separen Canals de València. Al llarg del camí van realitzar diverses parades per a descansar com Alberic, l’Alcúdia, Alginet o Silla.

Últimas noticias

Contenido relacionado