La DGT pretén reduir en un 35% en el temps d’espera per a examinar-se del carnet de conduir a Castelló

Es realitzaran exàmens pràctics alguns dissabtes per part de 25 examinadors voluntaris que es desplaçaran des de la Prefectura Provincial de València i la Prefectura local d'Alzira a Castelló, podent realitzar 400 proves cada dissabte.

462

El director general de trànsit, Gregorio Serrano s’ha reunit aquest matí en la seu de la Prefectura provincial de trànsit de Castelló amb el subdelegat de Govern a Castelló, David Barelles; el cap provincial de Tràfic, Víctor Sales i representants de l’Associació Provincial d’Autoescoles de Castelló, encapçalades pel seu president, Antonio Pertegaz.

L’objectiu de la trobada ha sigut donar a conéixer les mesures que des de la Direcció general de trànsit s’adoptaran per a minorar la demora que s’està produint en la província en els exàmens pràctics de conduir, com a conseqüència de la vaga d’examinadors que es va dur a terme el passat any i la falta de personal encarregat de realitzar els exàmens. Actualment la plantilla la componen un examinador- coordinador, sis examinadors i un examinador itinerant

Gregorio Serrano els ha comunicat que és conscient de la situació que s’està vivint a Castelló, motiu pel qual ha acordat una sèrie de mesures que reduiran aproximadament en 24 dies el temps mitjà d’espera per a realitzar l’examen pràctic de conducció, que actualment està en 68 dies. Les mesures acordades són:

• Incorporació immediata, el pròxim 2 d’abril, de dos nous examinadors itinerants.

• Realització d’hores extres de caràcter voluntari per part dels examinadors de la Prefectura Provincial de Castelló.

• Realització d’exàmens pràctics alguns dissabtes per part de 25 examinadors voluntaris que es desplaçaran des de la Prefectura Provincial de València i la Prefectura local d’Alzira a Castelló, podent realitzar 400 proves cada dissabte.

Segons Serrano Aquestes mesures ens permetran realitzar només en el mes d’abril 1.310 proves addicionals més i reduir els temps d’espera en un 35%, almenys, fins que finalitzen els processos selectius, moment en el qual la plantilla d’examinadors de tràfic a Castelló s’incrementarà.

Actualment, ha finalitzat un curs de formació de 24 nous aspirants a examinadors, 21 dels quals han sigut seleccionats entre el centenar de sol·licituds que la DGT va rebre de la convocatòria que es va realitzar a personal del Ministeri de Defensa. Es preveu que durant el segon trimestre de l’any puguen anar incorporant-se progressivament a les Prefectures provincials de trànsit que major dèficit d’examinadors presenten.

A més, ja ha finalitzat el termini per a presentar sol·licituds a la convocatòria del procés selectiu per a l’ingrés per accés lliure de 70 places per a examinador de tràfic incloses en l’Oferta d’Ocupació Pública extraordinària aprovada el passat any.

La Prefectura Provincial de Castelló va realitzar el passat any més d’11.000 exàmens per a l’obtenció del permís de conduir, 5.984 exàmens pràctics i 5.084 exàmens pràctics.