Hui se presenta a Palma “El dia 3” el còmic sobre l’accident del metro

La regidora de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de València, Glòria Tello, ha acompanyat a Palma de Mallorca en representació del consistori a Cristina Durán i Miguel Ángel Giner Bou, autors del còmic ‘El dia 3’ juntament amb la periodista Laura Ballester i amb la col·laboració de l’Ajuntament de València. Este dimecres es presentarà l’obra a la capital balear, on ha rebut el Premi Ciutat de Palma de Còmic.

“Volem estar al costat dels professionals valencians en tots els àmbits culturals i Cristina i Miguel Ángel ja han demostrat el gran treball que són capaços de fer, amb un còmic espectacular per retre homenatge a un valencià universal, com Blasco Ibáñez, i també amb este còmic que este guardó reconeix per la seua qualitat”, ha afirmat Tello.

El còmic premiat “plasma de forma magistral la desgràcia que va suposar el pitjor accident de metro a la nostra ciutat, en 2006, i el desvergonyiment polític amb què es va gestionar la reacció a eixa tragèdia”.

La regidora, que demà acompanyarà en la presentació del còmic al seu homòleg a la capital balear, Llorenç Carrió, ha explicat que el treball destaca per la seua seriositat i la seua profunditat, en abordar un esdeveniment que va trencar l’ànima de moltíssimes famílies, de tota la nostra ciutat”. Per això, ha assegurat que demà tindrà “unes paraules de record i admiració per a totes eixes famílies, víctimes de la tragèdia i de la reacció política posterior, que durant molts anys varen mantenir la dignitat i l’esperança fins aconseguir un suport massiu de la ciutadania” en la recerca de responsabilitats.

“Este còmic ajuda a combatre un silenci que mai hauria d’haver-se produït a la nostra ciutat i és un orgull poder comptar a València amb uns professionals de la qualitat dels seus autors”, ha declarat per finalitzar Tello.