El dia menys pensat ens anomenaran Espanya de l’Est

206

La frase aquella que anunciava fa anys una campanya publicitària de la Generalitat Valenciana “Els estels del rock passen ací l’hivern” es va anar amb l’arribada de l’hivern. La imatge que hem donat i la que ens han fet veure era la d’una zona subdesenvolupada i preparada contra el fred. No hi ha responsables, només el temps.

A sobre arriben les t elevisions nacionals i cada vegada que posen un títol mor un geògraf, un cartògraf i naix un tronista. Nules convertit en comarca, Morella a Alacant, i per a alguns ja hem conquistat Múrcia o l’hauran situat al costat de Txetxènia. Moltes vegades aquestes fuetades de desinformació són els que revelen fins a quin punt ens donen una imatge de tercermundistes sobrepassats per la tempesta. Com si d’una república balcànica de postguerra anàrem que ja no saben ni que nomene posar-nos, no som Llevant i ens agrada que miren els mapes abans de situar els nostres pobles i ciutats, que per a la neu que tenim fora de casa aquestes coses ens posen bastant calentets als valencians.

Totes aquestes coses al final acabaren que considerem a Madrid, “Ponent” com si estiguérem en Joc de Trons, potser esperen també que anem amb dracs de Sant Jordi o tal vegada transsilvans, vés a saber tu.