19.5 C
Valencia

La UA celebra el Dia Mundial de l’Aigua amb una excursió pels naixements, molins i salts d’aigua a l’entorn de Sella

Una excursió pels naixements, molins i salts d'aigua a l'entorn de la localitat de Sella és l'activitat que han organitzat la Universitat d'Alacant, la Universitat Miguel Hernández d'Elx i la Diputació Provincial d'Alacant, dins de la jornada Hidrogeodia.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Una excursió pels naixements, molins i salts d’aigua a l’entorn de la localitat de Sella és l’activitat que han organitzat la Universitat d’Alacant, la Universitat Miguel Hernández d’Elx i la Diputació Provincial d’Alacant, dins de la jornada Hidrogeodia.

Aquesta iniciativa s’organitza amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua, que se celebra el 22 de març. L’excursió, que ja ha penjat el cartell de complet, tindrà lloc aquest dissabte 10 de març a partir de les 9.30 hores.

En concret, l’activitat «Sella: fonts, molins i salts d’aigua» està impulsada pel Departament de Ciències de la Terra i Medi Ambient i l’Institut Universitari de l’Aigua i de les Ciències Ambientals (IUACA) de la UA, així com pel Departament d’Agroquímica i Medi Ambient de la UMH i l’Àrea de Cicle Hídric de la Diputació Provincial d’Alacant.

Al llarg del recorregut, professors, alumnat i professionals de la Hidrogeologia mostraran el paper que exerceixen les aigües subterrànies en aquest context geogràfic, així com diversos aspectes relacionats amb el seu valor patrimonial, ambiental, sociocultural i la seua contribució al desenvolupament de la regió.

- Publicitat -

El 22 de març de cada any se celebra el Dia Mundial de l’Aigua, iniciativa afavorida per Nacions Unides amb l’objectiu de fer conèixer la importància de l’aigua dolça i la defensa de la gestió sostenible dels recursos hídrics en tot el planeta. La celebració d’aquest dia dóna l’oportunitat de conèixer diferents aspectes relacionats amb l’aigua, així com de poder compartir experiències i problemes associats a aquest recurs.

De nou enguany, el Grup Espanyol de l’Associació Internacional d’Hidrogeòlegs (AIH-GE) promou una jornada divulgativa a escala nacional, associada al Dia Mundial de l’Aigua i centrada principalment en l’aigua subterrània, denominada Hidrogeodia. La jornada consta d’activitats gratuïtes, guiades per hidrogeòlegs i obertes a tot tipus de públic, sense importar els seus coneixements en aquesta matèria. En definitiva, es pretén fer conèixer què són les aigües subterrànies i la seua importància en el desenvolupament i benestar social, així com en el funcionament dels ecosistemes naturals. Així mateix, s’elaborarà una guia divulgativa de l’activitat que es publicarà en la seua pàgina web.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DipVal_PMUS Ayora

Segueix-nos

13,319FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Mor Susana Zamora, regidora de l’Alcúdia de Veo

L'Ajuntament ha comunicat la defunció en un comunicat a través de les xarxes socials.

Aglomeracions en les principals zones comercials del país en el primer cap de setmana ‘nadalenc’ i de compres

Pel centre de ciutats com Madrid, València, Saragossa o Gijón es van succeir durant tota la jornada imatges de carrers replets de persones, on era pràcticament impossible mantenir la distància de seguretat.

El 90% dels residents de El Collet de Benicarló estan contagiats de coronavirus

La residència, de titularitat municipal, està sota vigilància de control sanitari per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Ferit un motorista a Betxí en xocar amb un porc senglar

L'home ha sigut traslladat a l'Hospital de la Plana.

Borriana prorroga fins al 5 de gener l’exposició ‘El campanar: memòria d’una reconstrucció 1942-1945’

El passat dia 10 de novembre es van complir setanta-cinc anys de la col·locació de l'última pedra del campanar de Borriana.
- Advertisement -

: Valencià