```
miércoles, 24 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Alguns senyals d’alerta que pots patir diabetis

Encara que moltes vegades passem desapercebuts els símptomes inicials, són un clar senyal que alguna cosa no va bé en el nostre cos.

Diagnosticar qualsevol malaltia a temps evita moltes complicacions, i la diabetis no és menys. Com més prompte millor sapiem que la patim, podrem començar a gestionar la nostra malaltia i, així, evitar nombroses complicacions.

T’expliquem tot perquè pugues detectar la diabetis i visitar al teu metge per a començar amb el tractament.

Quins símptomes m’indiquen que puc patir diabetis?
El començament de la diabetis sol ser silenciós a causa que els símptomes propis de la malaltia no ens solen causar grans modificacions en el nostre dia a dia.

Malgrat açò, si notes alguna variació en el teu cos, el més recomanable és acudir al metge de capçalera per a realitzar una anàlisi d’orina i sang per a saber d’on vénen estes variacions. Per a respondre a la pregunta: com saber si tinc diabetis?, has de prestar molta atenció a estos possibles trastorns.

1. Fam excessiva
La diabetis és una malaltia metabòlica que fa que el sucre existent en el torrent sanguini no puga ser absorbit per les cèl·lules per a convertir-ho en energia, en faltar o no actuar la insulina produïda pel pàncrees. Com que no pot realitzar esta transformació, el cervell mana senyals al cos perquè menge més i així compensar la falta d’energia en l’organisme. Però, en existir esta malaltia, el diabètic mai se sadolla i la fam no s’acaba.

2. Pèrdua de pes sense motiu aparent
L’excessiva sensació de fam no farà que engreixem. La insuficiència de la insulina en el nostre organisme provoca una pèrdua de pes sense motiu aparent. Si durant un temps la bàscula et índica que estàs baixant quilos i no estàs fent cap dieta o esport, has d’acudir al metge perquè és un símptoma de la diabetis. Segons alguns especialistes, un adult pot arribar a perdre entre 5 i 10 quilos en dos o tres mesos.

3. Excessives ganes d’anar al bany
Com que no pot transformar-se el sucre en energia, la glucosa es queda en el torrent sanguini d’una manera excessiva. Per este motiu, els renyons treballen més per a filtrar-la i eliminar-la de l’organisme a través de l’orina. Esta alteració sol ser molt comuna durant les hores nocturnes, així que, si asseus moltes ganes de visitar el bany, no esperes i consulta-ho amb el teu metge.

4. Molta sigueu
En acudir moltes vegades al bany, la sensació de deshidratació serà constant perquè el cos ha de reposar tota l’aigua perduda en les miccions. Hem d’estar constantment hidratant-nos.

5. Sensació de fatiga o cansament constant
Un altre dels trastorns que poden ajudar-nos a donar-li una resposta a la pregunta: com saber si tinc diabetis? Com he explicat, la falta o ineficàcia de la insulina fa que les cèl·lules no puguen transformar la glucosa en energia, per la qual cosa la sensació de cansament creix. A més, la pèrdua de pes i líquids, a causa que els renyons treballen constantment per a eliminar l’excés de sucre en el torrent sanguini, fa que el nostre cos este constantment en funcionament, acció que provoca una major fatiga.

6. Visió borrosa
Els alts nivells de sucre en la sang, si no es controlen, afecten l’agudesa visual, a causa d’un edema del cristal·lí, que provoca una visió distorsionada. A més, si durant la malaltia, la glucosa roman alta i no hi ha una bona gestió de la malaltia, pot acabar afectant la retina, fet que fa que augmenten les possibilitats de patir una ceguesa o un problema crònic en la visió.

7. Problemes amb la pell
Si observes que et fas una ferida i tarda molt temps a cicatritzar-se, o veus que tens constants nafres en la boca o infeccions, has d’estar molt al corrent, perquè pot ser una altra alerta de diabetis.
Este fet sol ocórrer perquè els vasos sanguinis estan danyats per l’excessiva quantitat de glucosa que corre pel nostre sistema sanguini.

8. Canvis sobtats d’humor
Grans quantitats de glucosa en el torrent sanguini provoquen una situació d’irritabilitat en el pacient.

Encara que en moltes ocasions nosaltres no ens adonem del canvi d’actitud, si observes que el teu cercle proper (familiars i amics) t’han repetit en diferents ocasions el teu canvi d’humor, i has sentit algun dels problemes anteriors, has de demanar-li cita al teu metge.

Davant qualsevol trastorn en l’organisme, visita al metge. Encara que no sentim cap trastorn en el nostre cos, hem de visitar al metge i fer-nos una revisió mèdica com a mínim una vegada a l’any, freqüència que es redueix a tres o sis mesos en les persones que patim diabetis.

Si, per contra, hem observat alguna modificació sobtada, sense causa aparent, hem de posar-nos en alerta, visitar ràpidament a l’especialista i realitzar les proves pertinents per a saber si es pateix alguna malaltia, com la diabetis.

Últimas noticias

Contenido relacionado