Diana Palazón i Fraskito estaran en concert aquest dissabte a Elx

Música, teatre i poesia és l'àmplia oferta cultural il·licitana d'aquesta setmana

L’Espai Escènic de L’Escorxador presenta aquest dissabte a les 21.30, el projecte musical de la parella d’actors formada per Diana Palazón i Chema León amb el grup León Imapala. Una altra de les bandes del panorama musical indie que també estarà el dissabte en L’Escorxador és Le Voyeur, aquests dos grups portats pel segell discogràfic Error 404 oferiran un espectacle que es desenvolupa des del rock fins a la poesia, amb un format artístic on el vers nu i la sonoritat del ritme formen part del paradigma musical d’aquest experimentat segle de l’audiovisual. L’entrada és lliure amb invitació que es repartirà una hora abans de l’espectacle en la taquilla.

Diana Actualitat ValencianaUna hora abans a aquest concert, en una altra ubicació geogràfica de la ciutat il·licitana, concretament el Gran Teatre, actués en concert Fraskito. El compositor, intèrpret i guitarrista flamenc il·licità presenta nou àlbum titulat “Llet negra”, que es tracta d’un arriscat i depurat treball més personal, en el qual trenca conviccions fent vibrar amb la seua renovada fusió amb el flamenc. Fraskito mostra com la mateixa cultura i els seus signes d’expressió estan en constant evolució, a través dels grans poetes, la seua guitarra i la seua veu. Un dia abans d’aquest concert tan reflexiu, a les vuit en punt, tindrà lloc el Concert per a violí i orquestra Op. 35 en Re Major de Tchaikovsky del solista Liviu Prunaru i la Simfonia No. 9 Op. 95 en el meu menor “Del Nou Món” de Dvorák, de l’Orquestra Simfònica Ciutat d’Elx, amb el director titular, Mihnea Ignat.

També el divendres, una hora abans que el concert en el Gran Teatre, en L’Escorxador tindrà lloc una representació de teatre de la companyia Produccions Teada amb l’obra “Dins d’una hora”. Aquest treball teatral se centra a Alacant durant la Guerra Civil i concretament el 25 de maig de 1938, una hora abans del bombardeig feixista al Mercat Central que va causar uns 300 morts entre la població civil. En la seua última hora, vuit personatges ens expliquen històries quotidianes de gent senzilla, amb els seus somnis, les seues alegries i les seues tristeses. Esta obra de teatre pretén ser un homenatge al record d’aquesta gent que va perdre la vida perquè no se’ls oblide.

Diana Actualitat ValencianaEl Centre Cultural Les Clarisses, el dissabte a les 19.00, es durà a terme un recital poètic-musical en homenatge a Glòria Fuertes i a les 18.30 d’aquest dissabte a la plaça de Castella d’Altabix, es representa el teatre infantil Amb dos accents, en el qual Marisela Romero i Ani Kukala explicaran una bonica història en valencià i castellà.

La programació d’entrada gratuïta per a públic adult continua als barris i pedanies amb molt teatre per a aquesta setmana. El divendres, al Centre Social de la plaça de Barcelona, es representa l’obra Nosaltres. El dissabte, a les 19.00, al Centre Social de Perleta, es representa To’r món pal teatre i, a les 20.00, al Centre Social de Torrellano Sota Divinitat pájara i al Centre Social de la Baia M’importes tu. A més, el dissabte, a les 20.00, al Centre Social de la Penya de les Àguiles, es duu a terme el concert de cobla de Yolanda Garcia. La programació per al públic infantil d’aquesta setmana inclou el compte contes La rateta presumida a la biblioteca de Torrellano, el dijous, a les 18.30. L’entrada és gratuïta i s’ha de recollir la invitació, prèviament, a les mateixes biblioteques.

: Valencià

Publicidad