17:12 - jueves, 7 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

El progrés en la investigació podria conduir a la dimissió d’Enric Morera

Que Enric Morera es mantinga com a president de les Corts durant l’investigació podria afectar en les eleccions de 2018.

El presumpte finançament irregular en el Bloc en 2007 s’ha convertit en un maldecap per als companys de formació de Compromís i els socis de govern del PSPV. Un escàndol que fa complicat de forma exponencial el dia a dia del govern valencià i que obliga que el PP en una ofensiva liderada per Eva Ortiz coordine tota la maquinària política. El Partit Popular està decidit a tornar d’una tots els cops que l’actual coalició de govern els va donar amb la Gürtel i que els van fer afonar els resultats electorals de 2015.

El cas per a un partit com a Compromís, que era considerat fins ara com a immaculat de casos de corrupció, genera una tempesta mediàtica que apunta en l’epicentre el president de les Corts Valencianes Entric Morera, qui va ser el secretari general del Bloc entre els anys 2003 i 2016. També el seu cap de gabinet Lluís Miquel Campos figura en els documents de la investigació policial.

Àgueda Micó, actual presidenta del Bloc, ja va declarar mitjançant la Permanent que ordenaria una investigació interna per tal d’esclarir si va haver-hi irregularitats. En cap cas el missatge va ser de suport a l’investigat, al contrari, segons han confirmat alguns membres de la formació, l’evolució de la investigació obligaria a fer una depuració i això deixa el president de les Corts sense suport del seu partit i acorralat entre la investigació policial i la interna, a més d’estar en la diana mediàtica.

De President de les Corts a lastre polític

Morera no només representa a la vella guàrdia del Bloc, sinó que a 13 mesos de les eleccions podria fer malbé la imatge de Compromís encara que la marca no tinga una vinculació directa. Si el calendari judicial no jugava a favor del PPCV, una campanya de denúncia de la corrupció podria tornar-se en contra de la formació nacionalista si Morera es resisteix a deixar el seu escó. Fer fora a Morera donaria una imatge de coherència amb les acusacions fetes a membres del PP imputats per corrupció durant els últims anys.

El portaveu de Podem Antonio Estany tampoc roman alié a la investigació policial i ja ha assenyalat que de ser veritat les acusacions farien qüestionar el Pacte del Botànic, ja que no consideren que siga eixa “la regeneració que va inspirar el Pacte del Botànic”.

Els militants demanen una depuració

Tant el portaveu de Compromís en la Diputació d’Alacant Gerard Fullana com altres membres del Bloc han assenyalat a Actualitat Valenciana que caldria “depurar responsabilitats” si avança la investigació. No només per un sentir de coherència sinó per a evitar que les presumptes accions fraudulentes d’uns dirigents del passat condicionen el present i el futur de Compromís.

Últimas noticias

Contenido relacionado