Dimiteix Édgar Bresó, regidor de Ciudadanos a Algemesí, per discrepàncies polítiques

Bresó: "“des que el passat 15 de juny, vaig decidir formar part de l'equip de govern, no vaig rebre cap suport del meu partit, més aviat tot el contrari”.

Publicitat

Édgar Bresó, l’únic regidor de Ciudadanos a l’Ajuntament d’Algemesí, anuncià el divendres que abandonava d’una portada la formació taronja, cansat de “l’autoritarisme” amb el qual actua Toni Cantó.

Bresó s’acomiadava “amb una mescla de tristesa i al mateix temps de descans”, el polític explicava que “em vaig afiliar a Ciudadanos l’any 2015, perquè pensava que era un partit que podia aportar una manera diferent de fer política, una manera que, a més, es corresponia amb la meua ideologia. Lamentablement després de tot este temps s’ha demostrat que Ciudadanos s’ha convertit en una espècie de partit que no és el que anunciava”.

PublicitatRovira  

De fet, afig Bresó, “sincerament jo no soc capaç de saber exactament per que des de les últimes eleccions, cada vegada este partit em representa menys a mi i als meus companys de la nostra Ciutat”.

La ruptura de Bresó amb Ciudadanos planejava en cercles polítics des del passat estiu, si bé el responsable de les àrees d’Urbanisme i Turisme a l’Ajuntament d’Algemesí havia evitat pronunciar-se fins que el divendres va confirmar la seua marxa amb dures crítiques a Toni Cantó i al diputat Jesús Gimeno, així com la seua intenció de mantindre l’escó i seguir com a integrant del govern municipal.

Bresó va oferir al juny a la coalició PSOE-EU el vot que garanteix l’estabilitat després d’encallar la negociació que esta mantenia amb Compromís per a constituir un tripartit amb una àmplia majoria d’esquerres. La incorporació del regidor de Cs evitava una segona legislatura en minoria. Així, explica l’ex regidor la seua presa de decisió en formar govern, “des que el passat 15 de juny, vaig decidir formar part de l’equip de govern per a treballar pel poble, no vaig rebre cap suport del meu partit, més aviat tot el contrari”.

Bresó argumenta estes declaracions “primer, una absoluta indolència en la presa de decisions, després, una vegada executades, rebem per part de la direcció general, una absoluta falta de respecte per les nostres opinions i arguments”. Pel que, “considere que no té cap sentit estar en una formació en la qual no té en compte a Algemesí, ni a la Ribera per a res”.

L’ex regidor de Ciudadanos ha deixat clar que “tinc el suport de tots els meus companys i companyes, també de l’equip de govern i estic convençut que faig el correcte”. A més, afig que “per a mi haguera sigut més còmode quedar-me en el partit, però la realitat és que èticament no em sent còmode, formant part d’un projecte que ja no té res a veure amb el que em va fer unir-me a esta formació política”.

Bresó explica que “la solució d’este partit ha sigut obrir-me un expedient disciplinari, amb l’únic argument que ‘no estàs autoritzat a prendre estes decisions’, “després d’ignorar-nos absolutament durant mesos”.

Per a finalitzar, Bresó hi ha sigut contundent “tant jo com els meus Companys que treballem pels nostres pobles, i sembla que tampoc importen. Nosaltres i jo el primer, seguirem treballant per Algemesí”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela