Dimiteix Emilio Bouza, el portaveu del grup Covid-19 de la Comunitat de Madrid

"El que he vist estos dies m'obliga a renunciar"

Ho fa 48 hores després de ser designat triat per consens entre Illa i el conseller Ruiz-Escudero
Emilio Bouza ha presentat la seua dimissió com a portaveu oficial del grup Covid, que ha sigut acceptada per la Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid 48 hores després de ser nomenat dins de “l’espai de cooperació” entre el Govern, representat pel ministre de Sanitat, Salvador Illa i el conseller de la Comunitat, Ruiz-Escudero. La seua funció, era “atendre les demandes informatives de la societat”.
A través d’un comunicat, amb la capçalera de l’Hospital General Universitari Gregorio Marañón, i dirigit al ministre de Sanitat, Salvador Illa i a conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Enrique Escudero, Bouza exposa els seus arguments per a la renúncia. “Quan el 23 de setembre vaig rebre una convocatòria per a acudir al despatx del Sr. ministre de Sanitat en el Passeig del Prat, amb caràcter d’urgència, la sorpresa va ser majúscula. Ho va ser més en trobar allí reunits a tots dos mandataris de la Sanitat Espanyola i Madrilenya i en conéixer el motiu de la crida. M’expressaven la seua preocupació per la situació de l’epidèmia de Covid-19 a Madrid”, explica.

Els recorda que “vostés em van afirmar la seua voluntat de concòrdia política i el seu impuls per a treballar units per a buscar una solució al problema. Em van demanar actuar com a tècnic i científic en el consell, creat per tots dos governs, i, a més, sobre la base de la meua trajectòria professional, fer de portaveu dels acords de grup. Vaig creure en el que es prometia i, després d’unes hores de reflexió, vaig acceptar, en percebre la demanda com una obligació i com un deure per a la meua comunitat i per a la meua nació”.

No obstant això, la situació va canviar i així ho explica: “Les circumstàncies que he presenciat en els dos dies següents, juntament amb la contemplació de dos rodes de premsa simultànies el divendres 25, m’obliguen a renunciar i a declinar l’oferiment. Sens dubte continuaré treballant en favor dels ciutadans de Madrid i Espanya, amb la millor de les voluntats. Estic, com no pot ser d’una altra manera, al servei de la salut, però, senzillament, he pogut comprendre que este no és el meu lloc en les actuals circumstàncies. Els va enviar la meua gratitud personal a la confiança que han depositat en mi”.

Bouza és excap del Servei de Microbiologia en Malalties infeccioses del Gregorio Marañón. Expert en estes matèries, es va llicenciar en Medicina i Cirurgia en la Universitat Complutense, on també va exercir com a catedràtic de Medicina fins a la seua jubilació en 2017. En el moment de nomenar-lo, van destacar “la seua trajectòria assistencial, científica i investigadora”.

CatalanSpanish