“Els dimonis” del correfoc ompliran el centre de València d’espurnes i foc

Totes les persones que ho desitgen i prenguen les corresponents mesures de seguretat i precaució, poden participar ballant i dansant amb "els dimonis".

Un moment del correfoc en el centre de València. EFE/arxiu

La Gran Fira de València tanca hui 27 de juliol els actes pirotècnics amb un Correfoc que, des de les 23 hores, omplirà el centre de València de so, espurnes i foc gràcies a les seues bèsties i “dimonis”.

Els grups participants recorreran el carrer de les Barques, la plaça de l’Ajuntament i l’avinguda del Marquès de Sotelo fins a l’Estació del Nord, en un espectacle on el públic pot participar mirant com a espectador, o de manera activa, corrent i acompanyant “els dimonis” en les seues danses, han informat fonts municipals.

És el tercer any consecutiu que la Gran Fira de València incorpora el Correfoc dins de la seua programació i de l’apartat ‘Focs de la Fira’, centrat en els espectacles pirotècnics i en el qual també es fomenten les manifestacions pirotècniques valencianes menys conegudes.

Totes les persones que ho desitgen i prenguen les corresponents mesures de seguretat i precaució, poden participar ballant i dansant amb “els dimonis”, que en esta ocasió seran L’Infern Faller, Els Socarrats de Campanar, Dimonis de Montolivet i Dimonis de Massalfassar.

Encara que els articles de pirotècnia que s’utilitzen en el Correfoc està catalogats com no perillosos, es recomana prendre algunes precaucions per a evitar cremades produïdes per les espurnes i qualsevol altre tipus d’incidents.

Entre elles, s’aconsella que els participants vestisquen roba de cotó, preferiblement vella, amb mànigues i pantalons llargs, que es posen una gorra o un barret de cotó o d’un, que cobrisca tot el cap i en cas de tenir el pèl llarg, hauran de portar-ho lligat i tapat.

Igualment, es recomana als ciutadans que desitgen participar de forma més activa en el Correfoc que es protegisquen els ulls, porten un calçat que cobrisca i subjecte ben els peus i respecten a les figures de foc, “els *imonis” i els músics, sense impedir el pas del Correfoc, ni agarrar o espentar als dimonis.

Per als qui assistisquen com a espectadors, s’aconsella que si porten roba amb qualsevol component sintètic, guarden una distància prudent per a evitar que els arriben les espurnes i els puguen cremar la roba, però si els arriba a caure una espurna en alguna peça, no cal tirar-li aigua.

També es recomana que eviten pujar als xiquets i xiquetes a coll perquè les espurnes no els arriben als ulls i que no llancen cap objecte ni tiren aigua als “dimonis” o a qualsevol component de l’espectacle.

Publicitat