15.7 C
Valencia

Troben un nou jaciment amb restes de dinosaure a Morella

Un nou jaciment amb restes de dinosaure sauròpode ha sigut trobat en la Concessió Minera Vega del Moll en la Masia Palau de Morella.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Un nou jaciment amb restes de dinosaure sauròpode ha sigut trobat en la Concessió Minera Vega del Moll en la Masia Palau de Morella.

Les restes recuperades corresponen a elements esquelètics de vertebrats i motles de mol·luscs. La major part de les restes esquelètiques, probablement, pertanyen a un únic individu de dinosaure sauròpode, encara que també s’han reconegut restes òssies de tortugues i cocodrils i dents de dinosaures carnívors del grup dels espinosàurids, segons ha explicat José Miguel Gasulla Asensio, doctor en paleontologia per la UAM, membre del Grup de Biologia Evolutiva d’UNED i director del seguiment paleontològic de la Concessió Minera Vega del Moll.

- Publicitat -

La composició del nou jaciment correspon a la fauna de dinosaures que va habitar la comarca fa una mica més de 125 milions d’anys, durant el Cretàcic Inferior. De fet, les dents de carnívors pertanyen a un animal semblant a Vallibonavenatrix cani, recentment descrit en la propera població de Vallibona i les restes de la qual ja s’havien identificat en la Pedrera del Mas de la Parreta.

Les restes més rellevants són les del dinosaure sauròpode, d’uns 20 metres de longitud, del qual s’han pogut identificar vèrtebres del coll i del dors, ossos de la cintura pèlvica, com un isqui, i elements de les extremitats anteriors i posteriors, destacant un fèmur quasi complet.

- Publicitat -

La informació que poden aportar les restes trobades pot rellançar l’estudi d’estos dinosaures i, per tant, contribuir a millorar el coneixement sobre les faunes de dinosaures de la Comunitat Valenciana i de les seues relacions amb registres propers com el titanosauriforme Tastavinsaurus sanzi, trobat fa uns anys a Peñarroya de Tastavins (Terol) en nivells estratigràficament pròxims, segons ha subratllat el paleontòleg.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Borriana_Calistenia 9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

13,018FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Castelló activa el Cecopal després de la declaración de l’estat d’alarma per a reforçar la resposta devant la covid-19

L'Ajuntament constituirà aquest dimarts aquest òrgan de coordinació política i tècnica per a abordar les noves mesures

La Diputació de Castelló aposta per un model de turisme sostenible i respectuós amb la cultura i les tradicions

La institució participa en un estudi per al foment de la cultura rural sostenible del bé comú, presentat hui a Alfondeguilla en l'acte organitzat per l'Associació Valenciana per al Foment de l'Ecomomia del Bé Comú

Vila-real encara la segona ona de la pandèmia amb prop de 800 denúncies des de març

L'Ajuntament de Vila-real encara el nou estat d'alarma i les restriccions de la segona ona de la pandèmia amb l'experiència del paper “clau” que tant Policia Local com Protecció Civil han exercit des del 14 de març en la lluita contra la covid-19.

La Sanitat valenciana passa la barrera de les 1000 persones ingressades a hospitals per coronavirus

La Comunitat Valenciana ha registrat 356 confirmats per prova PCR o a través de test d'antígens.

Alcalà-Alcossebre contractarà tres persones desocupades per a treballs de prevenció de la COVID-19

Dins del programa ECOVID que promou la contractació de persones de més de 30 anys, en situació de desocupació a conseqüència de la COVID-19, que desenvolupa la Generalitat Valenciana en col·laboració amb els Ajuntaments
- Advertisement -

: Valencià