Igualtat finançarà el 100% del personal dels equips específics municipals d’intervenció en infància i adolescència

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives finançarà en 2019 el 100 per cent dels costos de personal dels equips específics municipals d'intervenció en infància i adolescència (EEIIA), a més d'incloure als barris preferents.

Oltra

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives finançarà en 2019 el 100 per cent dels costos de personal dels equips específics municipals d’intervenció en infància i adolescència (EEIIA), a més d’incloure als barris preferents.

Per a això, segons ha assegurat la directora general de la Infància i l’Adolescència, Rosa Molero, la Conselleria destinarà en 2019 un total de 7.296.810 euros, la qual cosa suposa el triple del destinat en 2015 i respecte a 2018, un increment de 3,29 milions, un 45,2 per cent.

Rovira  

A més com a novetat, ha assenyalat Molero, la Conselleria preveu l’obertura en 2019 d’aquests equips específics d’intervenció en infància i adolescència, els antics SEAFIS, en 17 barris inclusius.

Així, mentre enguany s’ha finançat part del personal de 114 equips d’entitats locals, l’any vinent Igualtat finançarà el total del personal dels equips de 119 entitats locals i de 17 barris inclusius, 4 d’Alacant, 4 de Castelló i 9 de València.

Així mateix, ha destacat que el finançament dels serveis específics d’atenció a les famílies i la infància en 2019 suposa un creixement del 200 per cent respecte a 2015 que van ser 2.428.400 euros, “situant-se en els nivells més alts dels cinc últims anys i demostrant el compromís del Consell amb les famílies i la infància”, segons ha destacat la directora general d’Infància i Adolescència.

Els EEIIA forma part dels Serveis Socials Municipals, i actua com un recurs d’intervenció específic en la Infància i Adolescència dels Serveis Socials, l’objectiu d’aquest equip, és el de promoure el desenvolupament i benestar dels xiquets, xiquetes i adolescents que es troben en una situació de vulnerabilitat, risc, desemparament o amb mesures jurídiques de protecció.

Les actuacions d’aquests professionals experts en intervenció en la Infància i Adolescència, van dirigides tant cap a la prevenció com a la intervenció rehabilitadora de les unitats familiars o convivencials, perquè puguen treballar de forma universal en “la prevenció, el foment dels bons tractes, la parentalidad positiva i la gestió de les emocions”, ha manifestat la directora general.

Per a la directora general, el “considerable” increment per al finançament dels EEIIA per part del seu departament suposa també, “la confirmació de l’aposta pel municipalisme”, i al mateix temps, permetrà impulsar i reforçar els serveis específics d’atenció a la infància i al seu context més pròxim: la família, així com la creació de nous equips en municipis o mancomunitats.

Una acció de govern que, segons el parer de Molero, “defensa l’impuls d’una política social pròxima a resoldre els problemes de la ciutadania en el propi mitjà on viuen i es desemboliquen”.

Rosa Molero ha posat l’accent en la important labor preventiva que desenvolupen aquests equips, que consideren l’atenció a la família d’una manera holística i comunitària, incloent el suport i el seguiment, i ha enaltit l’atenció integral que presten els equips en nuclis familiars que es troben en situació vulnerable o conflicte.

Les actuacions dins de la intervenció d’aquests equips són tant individuals, familiars, com a grupals, realitzant-se a través de les tècniques d’avaluació, orientació psicosocial, mediació i teràpia.

Tot això, amb els objectius de reforçar la capacitat relacional de la unitat familiar o convivencial, incloent la relació conjugal, patern/matern-filial i fraternal, de potenciar la parentalidad positiva i d’afavorir estratègies i recursos personals d’afrontament i d’eficàcia relacional en els xiquets, xiquetes i adolescents atesos.

PublicitatJuega Limpio Orihuela