20:03 - lunes, 4 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Diputació abonarà ja el 100% de la seua part del Fons de Cooperació per a donar més liquiditat als ajuntaments

La Diputació de València ha engegat la seua maquinària per a adherir-se al decret aprovat aquest divendres per la Generalitat Valenciana que dóna via lliure al Fons de Cooperació Municipal, que destinarà enguany 41,2 milions d’euros, aportats a parts iguals entre ambdues institucions, per a “potenciar l’autonomia local dels municipis valencians, tant en inversions com en despesa corrent”.

La Corporació que presideix Jorge Rodríguez se sumarà al decret del Consell la setmana vinent per a seguir els mateixos criteris de distribució de les ajudes que l’Executiu autonòmic, amb un principi bàsic en funció del nombre d’habitants i els coeficients correctors que arreplega el document de creació del Fons de Cooperació. Aquests coeficients oscil·len entre un 4 per a municipis de fins a 500 habitants, en els quals cada veí comptarà com quatre, i un 0,25 per a les ciutats de més de 100.000 habitants.

A partir d’aqueix moment, l’àrea d’Hisenda que dirigeix Toni Gaspar està preparada per a transferir “de forma immediata” als ajuntaments el 100% de la part de la Diputació de València, que ascendeix a 20,6 milions d’euros. “És voluntat del president que els diners ja assignats per aquesta institució per al Fons de Cooperació Municipal siga transferit als ajuntaments tan ràpidament com es pugui, amb la finalitat d’aportar-los una major liquiditat en aquesta primera meitat de l’any”, ha explicat el titular d’Hisenda.

En el full de ruta de l’equip de govern provincial està el fet de portar al ple del 18 d’abril l’adhesió al decret de creació del Fons de Cooperació. Jorge Rodríguez ha destacat que dins d’aquest Fons, amb aportacions incondicionades, “els ajuntaments rebran diners per a despesa corrent, una de les demandes més repetides entre els alcaldes, ja que en moltes ocasions la qualitat dels serveis depenen d’aquest tipus de despesa, i sense un finançament adequat és difícil mantenir-los”.

Últimas noticias

Contenido relacionado