La Diputació i l’ACB converteixen a la província en seu mundial del bàsquet

El Govern Provincial porta l'elit del bàsquet a Benicàssim del 28 de juny a l'1 de juliol amb l'ACB Academy by AEEB

369

La Diputació de Castelló i l’ACB convertiran la província de Castelló en seu mundial del bàsquet gràcies al Clinic ACB Academy by AEEB que acollirà Benicàssim del 28 de juny a l’1 de juliol amb els millors entrenadors d’Espanya. Seran quatre entrenadors de reconegut prestigi com Pablo Laso, Txus Vidorreta, Néstor ‘Che‘ García i Gustavo Aranzana, els que s’encarregaran dels entrenaments, compartint els seus mètodes de treball i filosofia amb tots els assistents.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha assegurat que “és un honor que l’ACB s’haja fixat en la província de Castelló per a celebrar esta ambiciosa iniciativa amb la major trobada d’entrenadors a tots els nivells. Una província que aposta per l’esport com a escola de valors per a la nostra gent, com a catalitzador del talent i font d’oportunitats per als nostres pobles. Un bon triple per a continuar contribuint a fer triomfar a Castelló”.

En este sentit, l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, ha assegurat que “des de l’ajuntament ens bolcarem perquè esta edició siga un èxit. Volem continuar construint un Benicàssim referent de ciutat esportiva”.

El director general de Màrqueting de l’ACBJavier de la Xica, ha assenyalat que “no hi ha gens similar a l’ACB Academy a escala internacional en el bàsquet”.

El president de l’Associació Espanyola d’Entrenadors de Bàsquet, Juan María Gavaldá,  ha assegurat que “volem mostrar que tot és possible. Comptarem amb la massiva presència d’entrenadors i amb 24 jugadors que vénen a donar el millor de si mateixos. Este esdeveniment únic combina els cursos formatius i l’exhibició dels jugadors disponibles per als equips el que suscita una gran expectativa dels seus agents que participaran en aquesta cita amb l’esport”.

I és que és important assenyalar que aquest clínic es converteix en una molt bona ocasió perquè els clubs puguen veure a jugadors amb projecció i conéixer-los de forma personalitzada, convertint-se en un punt de trobada anual entre els mateixos equips, entrenadors, directors esportius, agents i jugadors. És per això que Moliner ha destacat que “gràcies a aquesta trobada en la província de Castelló s’escriurà la història del bàsquet espanyol”.

Promoció dels valors esportius
Cal tindre en compte que l’ACB Academy by AEEB té com a objectiu propiciar la millora esportiva i personal dels jugadors joves. Amb este esdeveniment, l’Associació de Clubs de Bàsquet afig una eina més en la seua promoció dels valors del bàsquet ACB i de la Lliga Endesa, a més de donar visibilitat a futures estreles, buscant la seua millora esportiva i personal, aprofundint en aspectes concrets del joc, donant una educació a través de tallers formatius, ajudant la seua integració en una lliga professional i orientant en altres àmbits del seu futur professional.

Es tractaran diverses àrees que van des de la gestió de l’estrés, els hàbits saludables, la importància de la formació, l’ús de la comunicació i les xarxes socials o la relació amb els àrbitres, entre altres. A més, en aquesta edició s’impartirà un monogràfic sobre direcció esportiva a càrrec de Jordi Martí, Chechu Mulero i Miguel Panadés.